JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland

Toegevoegd op: 17 december 2024

In december heeft FoodDelta Zeeland met trots de 5e editie van het FDZM-magazine uitgebracht. Dit magazine, dat een onmisbare bron van informatie is voor iedereen die betrokken is bij de foodsector in Zeeland, staat weer boordevol nieuws, inzichten en updates over lopende en toekomstige projecten.

Projecten en Innovaties

In deze editie o.a. een update over het icoonproject Delta Protein van het Delta Climate Center, een terugblik op het project ‘Een maand koken voor 10 miljard mensen’ en een vooruitblik op een 2e Leiderschapsprogramma in navolging van het zeer succesvol afgesloten ‘Attracting Young Food Professionals’ programma.

Onze Ambities

FoodDelta Zeeland blijft streven naar groei en innovatie. In het magazine worden de ambitieuze doelen voor de komende jaren uiteengezet, waaronder het versterken van de samenwerking tussen de triple helix partijen in ons netwerk.

Voorwoord van de voorzitter

In het voorwoord van de nieuwste uitgave van het FDZ Magazine benadrukt Caroline Verwijs, bestuursvoorzitter van FoodDelta Zeeland, het belang van privaat-publieke samenwerking, waarbij het bedrijfsleven bewust op de eerste plaats wordt gezet. Dit unieke samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden richt zich op innovatie in de foodsector.

Caroline Verwijs kijkt met plezier en tevredenheid terug op de afgelopen drie jaar, waarin veel is bereikt dankzij de groeifondssubsidie voor PPS-en van de rijksoverheid. Ze benadrukt echter ook de noodzaak om voortdurend bij te sturen voor maximale effectiviteit voor de bedrijven in het netwerk.

Conclusie

Met de nieuwe strategische driejarenperiode 2025-2027 in zicht, getiteld ‘Met Zeeuwse foodbedrijven naar een koploperspositie’, blijft FDZ zich inzetten om Zeeland te ontwikkelen als Protein Delta, Health Delta, Career Delta en Smart Delta. Dit magazine staat weer vol met innovatie-activiteiten waarbij deelnemers uit ons privaat-publieke samenwerkingsverband betrokken zijn. Samen versterken we uw onderneming én tegelijkertijd het Zeeuwse foodcluster. Het FDZM-magazine van december 2024 is daarom een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de foodsector in Zeeland.

Het magazine kunt u downloaden in ons Kenniscentrum

#jointhefutureoffood

Terug naar overzicht

Meer nieuws

FoodDelta Zeeland wenst u fijne feestdagen!

Volgend jaar bouwen we samen met ons netwerk verder aan een toekomstbestendige Zeeuwse foodsector.

Lees meer

EIWITRIJKE pannenkoeken

Het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf Loverendale heeft de afgelopen jaren het project ‘Eiwitketens met toegevoegde waarde voor mens en natuur’ uitgevoerd. Loverendale is deelnemer aan het FoodDelta…

Lees meer

Eindejaarsdiner – met Zeeuwse foodbedrijven naar een koploperspositie.

Op dinsdag 10 december 2024 vond het jaarlijkse Eindejaarsdiner van FoodDelta Zeeland plaats, waarbij strategische partners, het bestuur van de Stichting en bureau FDZ samenkwamen.…

Lees meer