FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Datum 1 maart 2023

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie).

SOL ondersteunt FoodDelta Zeeland in het versterken van haar (regionale) samenwerkingsverband en doelstellingen in het kader van de Human Capital agenda. Hierbij horen verschillende praktische activiteiten, die met behulp van Food in Transitie 2030 worden aangeboden bij deelnemende bedrijven en strategische partners van het Zeeuwse innovatienetwerk. FoodDelta Zeeland kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan met Food in Transitie 2030, vertelt Managing Director Johan Dourleijn “Het is prachtig dat we elkaar wederzijds kunnen versterken en zo samen daadwerkelijk sociale innovatie op de werkvloer van foodbedrijven in Zeeland kunnen brengen.”

 


Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht