De Fruit Logistica is de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel. In 2020 waren er meer dan 3.300 exposanten uit 91 landen aanwezig. Ruim 72.000 bezoekers uit 135 landen bezochten de grootste en belangrijkste beurs van de wereldwijde AGF-handel. Op deze beurs ontmoeten producenten, handelaren, telers van AGF-producten, importeurs, exporteurs, telersverenigingen, zaadbedrijven en marketingorganisaties elkaar. Daarnaast zijn er machinehallen, waar producenten van verpakkingsmachines, opslag, transport, warehousing en IT-systemen hun stands hebben.
Impuls Zeeland organiseert samen met hun collega ontwikkelingsmaatschappij uit Limburg van 5 tot en met 7 april een handelsmissie naar de Fruit Logistica in Berlijn.
Er is een interessant programma samengesteld met voldoende tijd voor een eigen beursprogramma en het ontmoeten van nieuwe interessante bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld netwerklunches en -diners en is er een netwerkmoment op de stand van North Sea Port. Ben je op zoek zijn naar nieuwe samenwerkingen, het verkennen van nieuwe markten of het uitbreiden op bestaande markten? Dan is deze missie daar bijzonder geschikt voor.
Het programma ziet er als volgt uit:
Dinsdag 5 april 2022
12:00 uur: lunch + welkom op de beurs
13:00 – 18:00 uur: bezoek beurs
18:00 uur: einde eerste beursdag, vertrek naar hotel
19:30 uur gezamenlijk diner in Berlijn
Woensdag 6 april 2022
7:00 uur: ontbijt + kick-off in hotel
8:00 uur: vertrek naar beurs
9:00 uur: start tweede beursdag
12:00 uur: netwerklunch op beurs
17:00 uur: netwerkborrel op de beurs
Donderdag 7 april 2022
7:00 uur: ontbijt + afronding gezamenlijke missie in hotel
9:00 uur: mogelijkheid tot bezoeken beurs / optioneel inhoudelijk programma (bedrijfsbezoek)
Het volledige programma tref je hier aan.
https://www.impulszeeland.nl/nl/agenda/fruit-logistica-berlijn
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!