Handelsmissie Fruit Logistica Berlijn 5-7 april - FoodDelta Zeeland

Handelsmissie Fruit Logistica Berlijn

Datum 5 april 2022

De Fruit Logistica is de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel. In 2020 waren er meer dan 3.300 exposanten uit 91 landen aanwezig. Ruim 72.000 bezoekers uit 135 landen bezochten de grootste en belangrijkste beurs van de wereldwijde AGF-handel. Op deze beurs ontmoeten producenten, handelaren, telers van AGF-producten, importeurs, exporteurs, telersverenigingen, zaadbedrijven en marketingorganisaties elkaar. Daarnaast zijn er machinehallen, waar producenten van verpakkingsmachines, opslag, transport, warehousing en IT-systemen hun stands hebben.

Impuls Zeeland organiseert samen met hun collega ontwikkelingsmaatschappij uit Limburg  van 5 tot en met 7 april een handelsmissie naar de Fruit Logistica in Berlijn.

Er is een interessant programma samengesteld met voldoende tijd voor een eigen beursprogramma en het ontmoeten van nieuwe interessante bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld netwerklunches en -diners en is er een netwerkmoment op de stand van North Sea Port. Ben je op zoek zijn naar nieuwe samenwerkingen, het verkennen van nieuwe markten of het uitbreiden op bestaande markten? Dan is deze missie daar bijzonder geschikt voor.

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Dinsdag 5 april 2022

12:00 uur: lunch + welkom op de beurs

13:00 – 18:00 uur: bezoek beurs

18:00 uur: einde eerste beursdag, vertrek naar hotel

19:30 uur gezamenlijk diner in Berlijn

 

Woensdag 6 april 2022

7:00 uur: ontbijt + kick-off in hotel

8:00 uur: vertrek naar beurs

9:00 uur: start tweede beursdag

12:00 uur: netwerklunch op beurs

17:00 uur: netwerkborrel op de beurs

 

Donderdag 7 april 2022

7:00 uur: ontbijt + afronding gezamenlijke missie in hotel

9:00 uur: mogelijkheid tot bezoeken beurs / optioneel inhoudelijk programma (bedrijfsbezoek)

 

Het volledige programma tref je hier aan.

https://www.impulszeeland.nl/nl/agenda/fruit-logistica-berlijn

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht