Handelsmissie Fruit Logistica Berlijn 5-7 april - FoodDelta Zeeland

Handelsmissie Fruit Logistica Berlijn

Datum 5 april 2022

De Fruit Logistica is de belangrijkste vakbeurs voor de internationale groenten- en fruithandel. In 2020 waren er meer dan 3.300 exposanten uit 91 landen aanwezig. Ruim 72.000 bezoekers uit 135 landen bezochten de grootste en belangrijkste beurs van de wereldwijde AGF-handel. Op deze beurs ontmoeten producenten, handelaren, telers van AGF-producten, importeurs, exporteurs, telersverenigingen, zaadbedrijven en marketingorganisaties elkaar. Daarnaast zijn er machinehallen, waar producenten van verpakkingsmachines, opslag, transport, warehousing en IT-systemen hun stands hebben.

Impuls Zeeland organiseert samen met hun collega ontwikkelingsmaatschappij uit Limburg  van 5 tot en met 7 april een handelsmissie naar de Fruit Logistica in Berlijn.

Er is een interessant programma samengesteld met voldoende tijd voor een eigen beursprogramma en het ontmoeten van nieuwe interessante bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld netwerklunches en -diners en is er een netwerkmoment op de stand van North Sea Port. Ben je op zoek zijn naar nieuwe samenwerkingen, het verkennen van nieuwe markten of het uitbreiden op bestaande markten? Dan is deze missie daar bijzonder geschikt voor.

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Dinsdag 5 april 2022

12:00 uur: lunch + welkom op de beurs

13:00 – 18:00 uur: bezoek beurs

18:00 uur: einde eerste beursdag, vertrek naar hotel

19:30 uur gezamenlijk diner in Berlijn

 

Woensdag 6 april 2022

7:00 uur: ontbijt + kick-off in hotel

8:00 uur: vertrek naar beurs

9:00 uur: start tweede beursdag

12:00 uur: netwerklunch op beurs

17:00 uur: netwerkborrel op de beurs

 

Donderdag 7 april 2022

7:00 uur: ontbijt + afronding gezamenlijke missie in hotel

9:00 uur: mogelijkheid tot bezoeken beurs / optioneel inhoudelijk programma (bedrijfsbezoek)

 

Het volledige programma tref je hier aan.

https://www.impulszeeland.nl/nl/agenda/fruit-logistica-berlijn

 

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht