Gemeente Goes sluit zich aan bij FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Gemeente Goes sluit zich aan bij FoodDelta Zeeland

Datum 20 november 2020

Ons netwerk breidt zich verder uit; Gemeente Goes sluit zich als eerste Zeeuwse gemeente aan. Goes wil zich daarmee op de kaart zetten als gemeente die belangrijk is voor de voedselketen.

Goes heeft zich als eerste Zeeuwse gemeente aangesloten bij de stichting Fooddelta Zeeland. Goes wil zichzelf daarmee op de kaart zetten als een gemeente die belangrijk is voor de voedselketen in Zeeland, met alles wat daarom heen speelt: van teeltmateriaal, via de teelt zelf tot aan het bord en alle dienstverlening erom heen.

Veel mensen zullen bij het woord Fooddelta denken aan de mosselbedrijven in Yerseke, de teelt van vis op land bij de Zeelandbrug of aan de uitgestrekte landbouwgronden op Schouwen-Duiveland of Noord-Beveland. Maar volgens CDA-wethouder Joost de Goffau van Goes is ook zijn gemeente een onmiskenbaar onderdeel van de voedselproductie in Zeeland.

"Je denkt bij bedrijvigheid in Goes inderdaad eerder aan de industrieterreinen van De Poel dan aan voedselproductie. Maar je moet ook kijken welke bedrijven er allemaal op onze industrieterreinen zitten." Volgens De Goffau weten mensen niet wat Goes allemaal te bieden heeft in deze sector.

 

bron: Omroep Zeeland

BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht