GESPREK MET VOEDSELBANK WALCHEREN - FoodDelta Zeeland

GESPREK MET VOEDSELBANK WALCHEREN

Datum 9 september 2020

Op woensdag 9 september 2020 vond er een ontmoeting plaats tussen bureau FDZ en het bestuur van de Voedselbank Walcheren. Meer aandacht voor (dus minder) voedselverspilling en de coronacrisis maken het voor de Voedselbank erg lastig om hun doel te realiseren.

We hebben met elkaar een verkennend gesprek gevoerd hoe we vanuit het innovatie-netwerk FDZ de Zeeuwse voedselbanken zouden kunnen helpen, in aanvulling op wat er nu al gebeurt vanuit diverse individuele bedrijven. Heeft u ideeën hierover, laat het ons dan a.u.b. weten.

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht