INNOVATIE IN GROEN ONDERWIJS - FoodDelta Zeeland

INNOVATIE IN GROEN ONDERWIJS

Datum 3 september 2020

Op donderdag 3 september vond het periodieke overleg plaats van het project ‘Groen onderwijs / samenwerking in de groene delta’ waarbij het onderwijs van Pontes (VMBO), Scalda (MBO), HZ (HBO), HAS (HBO) en UCR (WO) op het gebied van ‘Groen’ toekomstbestendig wordt gemaakt.

Bureau FDZ neemt deel aan de projectgroep en levert daarbij vooral een bijdrage vanuit het perspectief van de foodbedrijven (hele keten). We vinden het met name belangrijk om de scholen, bedrijven en studenten te verbinden rondom de innovatiethema’s zoals benoemd in ons innovatienetwerk. Het onderzoek op deze thema’s kan dan een rol spelen binnen de opleidingen. Zo geven we met elkaar invulling aan ‘een leven lang leren’.

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht