De foodsector in de Regio De Bevelanden levert een prachtig palet aan producten. Het is een speciaal en bijzonder voedselproducerend gebied met veel aantrekkelijke elementen waar we trots op zijn. De ondernemingen vormen samen complete ketens, waarbij het voedsel vanuit de grond en het water tot in de mond van de consument gebracht wordt. De 5 Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal zien de grote toegevoegde waarde van de agro- en aquafoodsector en willen de komende jaren die foodsector graag als regio met elkaar versterken. Hiervoor werkt de regio samen met innovatienetwerk FoodDelta Zeeland
Het doel is om voor het eind van dit jaar met alle betrokkenen een strategische uitvoeringsagenda voor die versterking te ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk om te bepalen op welke thema’s de meeste energie zit en welke vernieuwing en versterking we concreet met elkaar gaan realiseren.
Bij het versterken van de Bevelandse agro- en aquafoodsector willen we nadrukkelijk de kansen voor en de behoeften van het (MKB)bedrijfsleven als uitgangspunt nemen en daar andere partijen (kennisinstellingen en overheden) op aan laten sluiten. We willen als gemeenten dus graag van u horen wat er volgens u nodig is om de foodsector te versterken en wie daarbij een rol kan spelen. Hoe zou de agro- en aquafoodsector er volgens u in 2030 uit moeten zien?
Dit kan door via deze link https://www.survio.com/survey/d/202109 een korte vragenlijst in te vullen, zodat u uw stem kunt laten horen in de vernieuwing van de agro- en aquafoodsector in De Bevelanden. Het invullen van de vragenlijst duurt 5-10 minuten. Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. De resultaten van de vragenlijst zullen met u worden gedeeld. Fijn wanneer u voor 27 september 2021 de vragenlijst kunt invullen.
Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Johan Dourleijn van FoodDelta Zeeland (tel. 06-13786282) of j.dourleijn@fooddeltazeeland.nl) of Catrineke van den Dikkenberg van de gemeente Reimerswaal (via 14 0113) of c.vanden.dikkenberg@reimerswaal.nl).
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!