Input gevraagd voor foodplan De Bevelanden - FoodDelta Zeeland

Input gevraagd voor foodplan De Bevelanden

Datum 15 september 2021

De foodsector in de Regio De Bevelanden levert een prachtig palet aan producten. Het is een speciaal en bijzonder voedselproducerend gebied met veel aantrekkelijke elementen waar we trots op zijn. De ondernemingen vormen samen complete ketens, waarbij het voedsel vanuit de grond en het water tot in de mond van de consument gebracht wordt. De 5 Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal zien de grote toegevoegde waarde van de agro- en aquafoodsector en willen de komende jaren die foodsector graag als regio met elkaar versterken. Hiervoor werkt de regio samen met innovatienetwerk FoodDelta Zeeland

Het doel is om voor het eind van dit jaar met alle betrokkenen een strategische uitvoeringsagenda voor die versterking te ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk om te bepalen op welke thema’s de meeste energie zit en welke vernieuwing en versterking we concreet met elkaar gaan realiseren.

Samen met en voor u!

Bij het versterken van de Bevelandse agro- en aquafoodsector willen we nadrukkelijk de kansen voor en de behoeften van het (MKB)bedrijfsleven als uitgangspunt nemen en daar andere partijen (kennisinstellingen en overheden) op aan laten sluiten. We willen als gemeenten dus graag van u horen wat er volgens u nodig is om de foodsector te versterken en wie daarbij een rol kan spelen. Hoe zou de agro- en aquafoodsector er volgens u in 2030 uit moeten zien?

Bent u een Bevelandse ondernemer in food? Doet u mee?

Dit kan door via deze link https://www.survio.com/survey/d/202109 een korte vragenlijst in te vullen, zodat u uw stem kunt laten horen in de vernieuwing van de agro- en aquafoodsector in De Bevelanden. Het invullen van de vragenlijst duurt 5-10 minuten. Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. De resultaten van de vragenlijst zullen met u worden gedeeld. Fijn wanneer u voor 27 september 2021 de vragenlijst kunt invullen.

 

Vragen?

Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Johan Dourleijn van FoodDelta Zeeland (tel. 06-13786282) of j.dourleijn@fooddeltazeeland.nl) of Catrineke van den Dikkenberg van de gemeente Reimerswaal (via 14 0113) of c.vanden.dikkenberg@reimerswaal.nl).

 

 

 

Doorontwikkeling KAAP

‘Project New Waves gaat De KAAP een enorme boost geven’ . De KAAP wordt hét innovatiepunt waar thema’s food, energie en water samenkomen. En FoodDelta Zeeland doet en denkt mee!

Masterclass micro algen in food producten

Op dinsdagavond 12 maart organiseert HZ University of Applied Sciences een interessante masterclass over de toepassing van micro algen in food producten. De masterclass wordt gegeven door Filips Jager, oprichter en co-owner van I AM ALGAE.

Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord

Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht