JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Inspirerende Fermentatiebijeenkomst bij het Joint Research Center in Middelburg

Toegevoegd op: 14 november 2024

Op woensdag 13 november vond er een inspirerende en interactieve fermentatiebijeenkomst plaats bij het Joint Research Center in Middelburg. Deze workshop, georganiseerd door FoodDelta Zeeland met hun strategische partners HZ University of Applied Sciences en Scalda, bood een gevarieerd programma met verschillende onderdelen die elkaar in een vlot tempo afwisselden.

Tijdens deze bijeenkomst deelden experts hun inzichten en ervaringen over de nieuwste trends en innovaties in fermentatie. Deelnemers kregen de kans om een voorbeeldproject over de fermentatie van zeewier te zien, een rondleiding in het lab te volgen en te proeven van diverse gefermenteerde producten.

In de presentaties werden vragen beantwoord zoals: waarom fermenteren? De gezondheidsvoordelen, inzet voor de eiwittransitie, en het gebruik van lokale bronnen en reststromen werden uitgebreid besproken.

Tijdens de proeverij konden deelnemers genieten van tempeh van kikkererwten en bruine bonen, zeewier, kombucha, vegan camembert van cashewnoten, hybride yoghurt, diverse bereidingen van gefermenteerde kool en meer.

Ook een onderdeel van het programma was de brainstormsessie waarin deelnemers hun ideeën over fermentatie konden delen en verrijken. Vele post-its werden volgeschreven, hier gaan we zeker mee aan de slag om nieuwe projecten te laten ontstaan! Lector Tanja Moerdijk verzorgde een rondleiding door de hypermoderne laboratoria van het JRCZ, waar onderzoek wordt gedaan naar eiwitsamenstelling, houdbaarheid (pH), textuur, smaak en geur van gefermenteerde producten.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

Een maand koken voor 10 miljard mensen. De EAT-Lancet richtlijnen blijken haalbaar!

MAANDAG 2 december 2024 – De EAT-Lancet richtlijnen blijken haalbaar! De laatste week van ons project zit erop. Met alles wat we leerden uit de…

Lees meer

Een maand koken voor 10 miljard mensen. De macht der gewoonte!

MAANDAG 25 november 2024 – De macht der gewoonte! De derde week van ons project is alweer voorbij. Om weer een beetje dichter bij de…

Lees meer

Een maand koken voor 10 miljard mensen. Elk eetmoment telt!

MAANDAG 18 november 2024 – Elk eetmoment telt! Vorige week stemden de resultaten ons positief. We zijn best lekker bezig. Diverse punten ter verbetering, maar…

Lees meer