Op dinsdag 4 augustus 2020 heeft bureau FDZ gesproken met de nieuwe deelnemers aan ons netwerk: biologisch landbouwbedrijf Loverendale en naastliggende boomgaard Ter Linde uit Oostkapelle. Concrete aanleiding was om kansen voor een biologische drogerij te bespreken.
Dit bracht ons op het denken in de richting van het bouwen van complete biologische ketens in Zeeland. Dit zijn voorbeelden van regionale foodketens, waarbij er toegevoegde waarde en onderlinge aantrekkingskracht binnen de keten ontstaat. We nodigen biologische spelers in de complete keten uit om hierover verder te praten en actie te ondernemen.
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!