Op dinsdag 4 augustus 2020 heeft bureau FDZ gesproken met de nieuwe deelnemers aan ons netwerk: biologisch landbouwbedrijf Loverendale en naastliggende boomgaard Ter Linde uit Oostkapelle. Concrete aanleiding was om kansen voor een biologische drogerij te bespreken.
Dit bracht ons op het denken in de richting van het bouwen van complete biologische ketens in Zeeland. Dit zijn voorbeelden van regionale foodketens, waarbij er toegevoegde waarde en onderlinge aantrekkingskracht binnen de keten ontstaat. We nodigen biologische spelers in de complete keten uit om hierover verder te praten en actie te ondernemen.
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!