KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS - FoodDelta Zeeland

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Datum 5 februari 2021

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Deze bevindingen staan in het eindverslag opgesteld door Hogeschool Zeeland en bureau FDZ als afronding van de verkenning Slimme Ketensamenwerking in Food, gefinancierd door het subsidieprogramma Zeeland in Stroomversnelling. In deze verkenning werd gewerkt met vier concrete Zeeuwse foodketens: de aardappel-, hardfruit-, fruitsap- en mosselketen. Op 11 maart wordt een themabijeenkomst van FoodDelta Zeeland rondom slimme ketensamenwerking georganiseerd en wordt besproken hoe we hier verdere stappen kunnen zetten.

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht