KOMBUCHA - HET GEZONDE, LOKALE DRANKJE - FoodDelta Zeeland

KOMBUCHA - HET GEZONDE, LOKALE DRANKJE

Datum 25 juni 2021

 

KOMBUCHA, HET NIEUWE GEZONDE, LOKALE DRANKJE

Op vrijdag 25 juni werd de cheque voor het demonstratieproject Kombucha uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland en wethouder  Adri Totte van de gemeente Hulst aan directeur John Vermeersen van de gelijknamige Bierbrouwerij in Hulst.

Doel van dit demonstratieproject is een schaalbaar productieproces voor Kombucha te ontwikkelen. Binnen de scope van het project wordt het productieproces getest en uitgebreid zodat het de basis kan vormen voor een nieuwe brouwerij in Zeeland. De ambitie is om uit te groeien tot de grootste Kombucha brouwerij van Europa.

Eerder is er een haalbaarheidsonderzoek voor Kombucha gehonoreerd. Dit demonstratieproject is hier het vervolg van. Aanvrager van de subsidie is Brouwerij Vermeersen, die hiervoor samenwerkt met RKI sustainable solutions, Fermentis, FoodDelta Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kloosterboer, World of Drinks, Burgmetaal, Duinlust Dishoek – Hector Goes en Koninklijke Horeca Nederland. Ze ontvangen hiervoor 200.000 euro.

 

Kombucha is een gefermenteerd, licht bruisend drankje waarin groene of zwarte thee is verwerkt. Voor brouwerij Vermeersen in Hulst past het drankje naadloos in de trend van alcoholvrije drankjes.  ‘We hebben nagedacht over het brouwen van alcoholvrij bier, maar er zijn al veel brouwerijen die dat heel goed kunnen", zegt directeur John Vermeersen. Daarom werd de aandacht verlegd naar Kombucha, ook een alcoholvrije drank. Vermeersen heeft het Ohm My gedoopt. Veel mensen zijn tegenwoordig met bewuste voeding bezig, kleinschalig en uit de eigen regio. Daar past dit perfect bij.”

 

Foto: PZC/Camiel Schelstraete 

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht