KOMBUCHA - HET GEZONDE, LOKALE DRANKJE - FoodDelta Zeeland

KOMBUCHA - HET GEZONDE, LOKALE DRANKJE

Datum 25 juni 2021

 

KOMBUCHA, HET NIEUWE GEZONDE, LOKALE DRANKJE

Op vrijdag 25 juni werd de cheque voor het demonstratieproject Kombucha uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland en wethouder  Adri Totte van de gemeente Hulst aan directeur John Vermeersen van de gelijknamige Bierbrouwerij in Hulst.

Doel van dit demonstratieproject is een schaalbaar productieproces voor Kombucha te ontwikkelen. Binnen de scope van het project wordt het productieproces getest en uitgebreid zodat het de basis kan vormen voor een nieuwe brouwerij in Zeeland. De ambitie is om uit te groeien tot de grootste Kombucha brouwerij van Europa.

Eerder is er een haalbaarheidsonderzoek voor Kombucha gehonoreerd. Dit demonstratieproject is hier het vervolg van. Aanvrager van de subsidie is Brouwerij Vermeersen, die hiervoor samenwerkt met RKI sustainable solutions, Fermentis, FoodDelta Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kloosterboer, World of Drinks, Burgmetaal, Duinlust Dishoek – Hector Goes en Koninklijke Horeca Nederland. Ze ontvangen hiervoor 200.000 euro.

 

Kombucha is een gefermenteerd, licht bruisend drankje waarin groene of zwarte thee is verwerkt. Voor brouwerij Vermeersen in Hulst past het drankje naadloos in de trend van alcoholvrije drankjes.  ‘We hebben nagedacht over het brouwen van alcoholvrij bier, maar er zijn al veel brouwerijen die dat heel goed kunnen", zegt directeur John Vermeersen. Daarom werd de aandacht verlegd naar Kombucha, ook een alcoholvrije drank. Vermeersen heeft het Ohm My gedoopt. Veel mensen zijn tegenwoordig met bewuste voeding bezig, kleinschalig en uit de eigen regio. Daar past dit perfect bij.”

 

Foto: PZC/Camiel Schelstraete 

CREATIVITEIT IN ZEEUWS PROTEIN CLUSTER

Woensdag 15 september kwamen deelnemers van het Zeeuws Protein Cluster (bedrijven, overheden, en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van duurzame eiwitten) naar de studio van Foodcurators in Middelburg voor een creatieve workshop. De ambitie om samen een Protein Delta te gaan vormen lag er al, maar wat is de volgende stap om dit in gezamenlijkheid en samenhang te gaan realiseren?

TKI-BEZOEK AGRI & FOOD SMAAKT NAAR MEER

Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid.

Versterken foodsector in de Bevelanden

De foodsector in de Regio De Bevelanden levert een prachtig palet aan producten. Het is een speciaal en bijzonder voedselproducerend gebied met veel aantrekkelijke elementen waar we trots op zijn. De ondernemingen vormen samen complete ketens, waarbij het voedsel vanuit de grond en het water tot in de mond van de consument gebracht wordt.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht