LIVING LAB COMBINEERT SAMENWERKING EN EXPERIMENTEREN - FoodDelta Zeeland

LIVING LAB COMBINEERT SAMENWERKING EN EXPERIMENTEREN

Datum 31 juli 2020

Op vrijdag 31 juli was een delegatie van Wageningen Universiteit & Researchcentrum en het ministerie van LNV te gast bij het living lab Schouwen-Duiveland. Ook bureau FDZ heeft een bijdrage geleverd aan deze dag. Het living lab Schouwen-Duiveland heeft een focus op Zoet Water en Buitendijkse Teelten.

Het living lab, met Schouwen-Duiveland als voorbeeld, is voor ons innovatienetwerk een inspiratiebron hoe triple helix samenwerking (overheid, kennisinstellingen en bedrijven) rondom een thema concreet vormgegeven kan worden en gecombineerd kan worden met experimenteren, richting een nieuwe toekomst.

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht