Next Food Collective bezoekt Zeeland - FoodDelta Zeeland

Datum 31 augustus 2023

Donderdag 31 augustus brachten de dames Gerda Verburg (voormalig minister LNV) en Marian Geluk van Next Food Collective een bezoek aan Zeeland. Johan Dourleijn van Bureau FDZ heeft hen tijdens deze ‘Zeeuwse foodsector’ dag begeleidt en samen met hen een aantal strategisch partners van FoodDelta Zeeland bezocht.

Er zijn waardevolle gesprekken gevoerd over duurzame landbouw, eiwittransitie en gezonde voeding en bezoeken aan diverse fabrieken gebracht. De beide dames hebben een zeer goede indruk gekregen van zowel de primaire als verwerkende industrie in de zeeuwse foodsector

Tijdens de tour werd kort stilgestaan bij Limagrain in Rilland en Vogelaar Vredehof in Krabbendijke. Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan Caroline Verwijs van Krijn Verwijs in Yerseke, waar tijdens de lunch Klaas Timmermans van het NIOZ aansloot. In de middag stonden bezoeken aan Farmpack en Coroos in Kapelle op de agenda en aansluitend werd in Zierikzee een bezoek gebracht aan Zeelandia. De ‘Zeeuwse foodsector’ dag werd afgesloten met een heerlijk etentje waarbij Richard Anthonisse van de provincie Zeeland en Peter Bijkerk van Impuls Zeeland ook aan tafel zaten.

Een tweetal reacties van de dames:

‘De drive om waarde toe te voegen, met innovatie, samenwerking en verduurzaming, is een gezamenlijke drive, waarin we elkaar kunnen versterken’.

‘Ook de boodschap dat Zeeland de grootste akkerbouw/ duurzame eiwit productie provincie is, met gronden, wateren en klimaat geschikt voor zeer diverse teelten, is goed overgekomen’.

Wij kijken terug op een mooi en waardevol bezoek!

 

 

 

 

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht