Nieuwjaarsbijeenkomst 2024 - FoodDelta Zeeland

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Datum 31 januari 2024

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024 bij FoodDelta Zeeland: Samenwerken aan de Toekomst van Food

     

Op woensdag 31 januari 2024, vanaf 16.00 uur, vond de inspirerende nieuwjaarsbijeenkomst plaats bij FoodDelta Zeeland. Deze bijeenkomst was een uitgelezen kans voor iedereen die betrokken is bij de foodsector in Zeeland om samen te komen en de plannen voor het nieuwe jaar te bespreken.

De bijeenkomst werd geopend door Caroline Verwijs, bestuursvoorzitter van FoodDelta Zeeland. Vervolgens presenteerde Johan Dourleijn, directeur van Bureau FDZ, de ambitieuze plannen van de organisatie voor 2024. Deze plannen omvatten verschillende belangrijke initiatieven, waaronder:

  1. Protein Delta Zeeland: Een programma gericht op eiwitinnovatie.
  2. Career Delta Zeeland: Het bevorderen van carrièremogelijkheden in de foodsector.
  3. Smart Delta Zeeland: Innovatie op het gebied van slimme technologieën.
  4. Health Delta Zeeland: Gezondheid en voeding in samenhang.

Na deze presentatie nam Nienke Dekkers-Bijlsma, projectmanager bij Dockwize, het woord om de plannen voor het food innovatiecentrum toe te lichten. De aanwezigen kregen een exclusieve rondleiding door de ruimtes waar de faciliteiten van dit centrum zullen komen. Jan-Joost Hoekman van Synergo, betrokken bij het technisch en inhoudelijk advies voor de inrichting van deze ruimtes, deelde enkele ideeën over hoe ze optimaal benut kunnen worden.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informele borrel en heerlijke (duurzame) hapjes. Het KAAP Innovatiepunt Food fungeert als een broedplaats waar innovatie, creativiteit en samenwerking in de foodsector samenkomen. Samen werken we aan een toekomst waarin Zeeland zich ontwikkelt tot een voorbeeldregio op het gebied van voedselinnovatie. Join the future of food.

 

    

   

  

   

   

 

Fotografie: RW Create

 

 Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht