NOG MEER MATCHMAKING IN HET VERWAARDEN VAN NEVENSTROMEN - FoodDelta Zeeland

NOG MEER MATCHMAKING IN HET VERWAARDEN VAN NEVENSTROMEN

Datum 26 maart 2021

Op 23 maart werden in de themabijeenkomst ‘Verwaarden van Nevenstromen’ eerst drie presentaties gegeven om de aanwezigen een goed beeld te geven van wat er al gedaan wordt.

Als eerste spreker gaf Linda van Mierlo (van de Brabantse Ontwikkel Maatschappij, BOM) een concrete uitleg over het Programma Voedselwaarde, met voorbeelden uit andere regio’s. Om een idee te ontwikkelen naar een succesvolle business case is een solide instrumentarium nodig. Faciliteiten als een platform of een Business Innovation Program of een voucherregeling zijn dan onontbeerlijk.

Vervolgens presenteerden Wouter de Buck (Rewin Zuid West Brabant) en Johan Hofman (Impuls Zeeland) het programma ‘Symbiosis for Growth’; de inventarisatie en de koppeling van vraag en aanbod van diverse nevenstromen in de Zuid Westelijke Delta. De database om beter te matchen mocht rekenen op veel enthousiasme. Wouter en Johan sloten af met een oproep om nevenstromen te blijven melden. Er is nog zeker ruimte voor meer matchmaking.

Cor Poppe (van TM Pet Concepts uit Yerseke) gaf tekst en uitleg over een concreet project ‘Echt Zeeuws Petfood’. In dit project worden organische reststromen gedroogd om zodoende verwerkt te kunnen worden tot hoogwaardige diervoeding. Ook Cor deed een oproep aan het publiek; TM Pet Concepts ziet vele mogelijkheden en toepassingen

Na de drie presentaties is het gezelschap opgesplitst in verschillende groepen om met elkaar te bespreken wat de wensen/verwachtingen en de volgende stappen moeten zijn. Wat werd er zoal genoemd? Maak 1 duidelijk loket voor vraag en aanbod, inventariseer op brede schaal en zorg voor nog meer matchmaking, het momentum is daar, gebruik vouchers, blijf zoeken naar hoogwaardigere verwerking, beperk het niet tot 1 provincie.

Rewin en Impuls zullen samen met FoodDelta Zeeland concreet maken wat het programma verder kan gaan worden. Wij houden u op de hoogte.

 

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht