Ondernemen met reststromen - FoodDelta Zeeland

Ondernemen met reststromen

Datum 1 november 2022

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond.

PROGRAMMA

We zullen onderstaande programma twee keer aanbieden. Dit geeft u de mogelijkheid om aan te sluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen. 

  • Introductie van het programma - Ivo Ploegsma, SFI  
  • Kennis en toepassing: voedselreststromen naar toepassingen in voedsel - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB
  • Ondernemers aan het woord: Wat levert reststroom verwaarding op? Wat zijn de uitdagingen? 
    • Peelpioneers, Martijn Zieverink
    • Evers Special, Koen van Kessel
  • Food in Transitie 2030: De mens centraal bij technische en technologische innovatie - Astrid van Hest, Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie
  • Verwaarding door milde verwerking van groente en fruit zijstromen: reduceer voedselverspilling en lever een bijdrage aan duurzame ketens - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB
  • Aan de slag in de verwerkingsfabriek voor (plantaardige) zijstromen - Jos de Boer, FTB en Felix van Rijsingen, vanRijsingengreen
  • Paneldiscussie o.l.v. Sanne Stroosnijder / Toine Hultermans, met ondernemers uit de sector.
  • Wrap up en vervolgstappen - Ivo Ploegsma, SFI 

Rondleiding Voedselverwerkingsfabriek: Na afloop van het middagprogramma om 16:00 uur bieden we de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in de voedselverwerkingsfabriek. Ontdek de mogelijkheden voor het testen, opschalen en produceren van voedsel en leer over nieuwe technologieën.

VOOR WIE

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd speciaal voor: 

  • Voedselverwerkers die interesse hebben om reststromen te verwaarden of al hiermee bezig zijn en op zoek zijn hoe ze de volgende stap kunnen zetten. 
  • (Technologie)bedrijven met een technologie die kan worden ingezet bij valoriseren van reststromen. 
  • Voedselverwerkers en afzetters die interesse hebben om geupcyclede ingrediënten/producten te gebruiken in hun portfolio. 
  • Retailers die mooie en lekkere producten, gemaakt vanuit reststromen op willen nemen in hun assortiment.
  • Reststroom enthousiastelingen.

AANMELDEN >> Sustainable Food Initiative

LOCATIE

Food Tech Brainport 
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Food Tech Brain Park

 

Dit evenement is het eerste in een reeks van drie evenementen, die de komende maanden bij verschillende Field Labs zullen plaatsvinden. Andere thema's die aan bod zullen komen zijn automatisering en gezonde inhoudsstoffen in voeding. Dit evenement is een samenwerking van:

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht