ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’ - FoodDelta Zeeland

ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’

Datum 1 december 2020

Op dinsdag 1 december kwam een 20-tal vertegenwoordigers van de Foodsector digitaal bijeen om ervaringen en kennis uit te wisselen over ‘duurzame en innovatieve verpakkingen’.

Doel van de bijeenkomst was om de volgende vragen te (gaan) beantwoorden. Wat komt er de komende jaren op de foodsector af aan (Nationale en Europese) wet- en regelgeving? Welke kansen en uitdagingen bieden dit? Welke bedrijven in onze regio zijn al bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? En welke vervolgstappen moeten we (samen) in onze Foodsector doen?

 

Marcel Keuenhof van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) nam het gezelschap mee in de komende trends en ontwikkelingen en wist een scherp en duidelijk beeld neer te zetten wat kan en wat zal moeten de komende jaren. Het KIDV is hét kenniscentrum als het gaat om duurzame en innovatieve verpakkingen. Vervolgens lieten we 3 vertegenwoordigers van 3 Zeeuwse bedrijven aan het woord. Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet, Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg en Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele vertelden over wat zij kunnen bieden aan de Foodsector en wat zij doen aan innovaties, ontwikkelingen. Goede voorbeelden van wat er al gebeurt in onze regio.

De aanwezigen zijn vervolgens in groepen uit elkaar gegaan om te bepalen wat de vervolgstappen moeten/kunnen zijn. In de plenaire terugkoppeling werd duidelijk dat de behoefte aan kennisuitwisseling, info over ontwikkelingen en wetgeving (vanuit de overheid) en meer afstemming met elkaar groot is.

FoodDelta Zeeland, het innovatienetwerk, zal de komende tijd nader bepalen welk collectief traject verder uitgewerkt kan worden. Wordt vervolgd!

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht