ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’ - FoodDelta Zeeland

ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’

Datum 1 december 2020

Op dinsdag 1 december kwam een 20-tal vertegenwoordigers van de Foodsector digitaal bijeen om ervaringen en kennis uit te wisselen over ‘duurzame en innovatieve verpakkingen’.

Doel van de bijeenkomst was om de volgende vragen te (gaan) beantwoorden. Wat komt er de komende jaren op de foodsector af aan (Nationale en Europese) wet- en regelgeving? Welke kansen en uitdagingen bieden dit? Welke bedrijven in onze regio zijn al bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? En welke vervolgstappen moeten we (samen) in onze Foodsector doen?

 

Marcel Keuenhof van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) nam het gezelschap mee in de komende trends en ontwikkelingen en wist een scherp en duidelijk beeld neer te zetten wat kan en wat zal moeten de komende jaren. Het KIDV is hét kenniscentrum als het gaat om duurzame en innovatieve verpakkingen. Vervolgens lieten we 3 vertegenwoordigers van 3 Zeeuwse bedrijven aan het woord. Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet, Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg en Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele vertelden over wat zij kunnen bieden aan de Foodsector en wat zij doen aan innovaties, ontwikkelingen. Goede voorbeelden van wat er al gebeurt in onze regio.

De aanwezigen zijn vervolgens in groepen uit elkaar gegaan om te bepalen wat de vervolgstappen moeten/kunnen zijn. In de plenaire terugkoppeling werd duidelijk dat de behoefte aan kennisuitwisseling, info over ontwikkelingen en wetgeving (vanuit de overheid) en meer afstemming met elkaar groot is.

FoodDelta Zeeland, het innovatienetwerk, zal de komende tijd nader bepalen welk collectief traject verder uitgewerkt kan worden. Wordt vervolgd!

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht