ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’ - FoodDelta Zeeland

ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’

Datum 1 december 2020

Op dinsdag 1 december kwam een 20-tal vertegenwoordigers van de Foodsector digitaal bijeen om ervaringen en kennis uit te wisselen over ‘duurzame en innovatieve verpakkingen’.

Doel van de bijeenkomst was om de volgende vragen te (gaan) beantwoorden. Wat komt er de komende jaren op de foodsector af aan (Nationale en Europese) wet- en regelgeving? Welke kansen en uitdagingen bieden dit? Welke bedrijven in onze regio zijn al bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? En welke vervolgstappen moeten we (samen) in onze Foodsector doen?

 

Marcel Keuenhof van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) nam het gezelschap mee in de komende trends en ontwikkelingen en wist een scherp en duidelijk beeld neer te zetten wat kan en wat zal moeten de komende jaren. Het KIDV is hét kenniscentrum als het gaat om duurzame en innovatieve verpakkingen. Vervolgens lieten we 3 vertegenwoordigers van 3 Zeeuwse bedrijven aan het woord. Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet, Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg en Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele vertelden over wat zij kunnen bieden aan de Foodsector en wat zij doen aan innovaties, ontwikkelingen. Goede voorbeelden van wat er al gebeurt in onze regio.

De aanwezigen zijn vervolgens in groepen uit elkaar gegaan om te bepalen wat de vervolgstappen moeten/kunnen zijn. In de plenaire terugkoppeling werd duidelijk dat de behoefte aan kennisuitwisseling, info over ontwikkelingen en wetgeving (vanuit de overheid) en meer afstemming met elkaar groot is.

FoodDelta Zeeland, het innovatienetwerk, zal de komende tijd nader bepalen welk collectief traject verder uitgewerkt kan worden. Wordt vervolgd!

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht