ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’ - FoodDelta Zeeland

ONLINE THEMABIJEENKOMST ‘DUURZAME EN INNOVATIEVE VERPAKKINGEN’

Datum 1 december 2020

Op dinsdag 1 december kwam een 20-tal vertegenwoordigers van de Foodsector digitaal bijeen om ervaringen en kennis uit te wisselen over ‘duurzame en innovatieve verpakkingen’.

Doel van de bijeenkomst was om de volgende vragen te (gaan) beantwoorden. Wat komt er de komende jaren op de foodsector af aan (Nationale en Europese) wet- en regelgeving? Welke kansen en uitdagingen bieden dit? Welke bedrijven in onze regio zijn al bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? En welke vervolgstappen moeten we (samen) in onze Foodsector doen?

 

Marcel Keuenhof van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) nam het gezelschap mee in de komende trends en ontwikkelingen en wist een scherp en duidelijk beeld neer te zetten wat kan en wat zal moeten de komende jaren. Het KIDV is hét kenniscentrum als het gaat om duurzame en innovatieve verpakkingen. Vervolgens lieten we 3 vertegenwoordigers van 3 Zeeuwse bedrijven aan het woord. Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet, Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg en Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele vertelden over wat zij kunnen bieden aan de Foodsector en wat zij doen aan innovaties, ontwikkelingen. Goede voorbeelden van wat er al gebeurt in onze regio.

De aanwezigen zijn vervolgens in groepen uit elkaar gegaan om te bepalen wat de vervolgstappen moeten/kunnen zijn. In de plenaire terugkoppeling werd duidelijk dat de behoefte aan kennisuitwisseling, info over ontwikkelingen en wetgeving (vanuit de overheid) en meer afstemming met elkaar groot is.

FoodDelta Zeeland, het innovatienetwerk, zal de komende tijd nader bepalen welk collectief traject verder uitgewerkt kan worden. Wordt vervolgd!

CREATIVITEIT IN ZEEUWS PROTEIN CLUSTER

Woensdag 15 september kwamen deelnemers van het Zeeuws Protein Cluster (bedrijven, overheden, en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van duurzame eiwitten) naar de studio van Foodcurators in Middelburg voor een creatieve workshop. De ambitie om samen een Protein Delta te gaan vormen lag er al, maar wat is de volgende stap om dit in gezamenlijkheid en samenhang te gaan realiseren?

TKI-BEZOEK AGRI & FOOD SMAAKT NAAR MEER

Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid.

Versterken foodsector in de Bevelanden

De foodsector in de Regio De Bevelanden levert een prachtig palet aan producten. Het is een speciaal en bijzonder voedselproducerend gebied met veel aantrekkelijke elementen waar we trots op zijn. De ondernemingen vormen samen complete ketens, waarbij het voedsel vanuit de grond en het water tot in de mond van de consument gebracht wordt.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht