Samenwerking Huis van de Techniek - FoodDelta Zeeland

Samenwerking Huis van de Techniek

Datum 12 oktober 2020

Op zaterdag 12 oktober 2020 had bureau FDZ een eerste overleg met het Huis van de Techniek. Deze stichting werkt met diverse projecten en initiatieven aan het stimuleren van leerlingen om een beta-pakket (techniek) te kiezen. Ook veel banen in Food vereisen de keuze voor een techniek-pakket.

We gaan onderzoeken op welke manieren een samenwerking tussen FoodDelta Zeeland en het Huis van de Techniek de Zeeuwse foodsector zou kunnen versterken. Daarbij zullen we ook bespreken of het HvdT-project Hybride Techniekopleiders een bijdrage kan leveren aan het project Groen Onderwijs.

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht