Startevent voor Europese Subsidieprogramma's - FoodDelta Zeeland

Startevent voor Europese Subsidieprogramma's

Datum 11 april 2022

STARTEVENT VOOR EUROPESE SUBSIDIEPROGRAMMA’S

Op 11 april 2022 vond in de lasloods te Vlissingen het startevent in Zuid Nederland voor de nieuwe Europese subsidieprogramma’s plaats. Zie voor een kort verslag hiervan de volgende link: https://www.stimulus.nl/terugblik-startevent-nieuwe-europese-programmas-op-11-april-2022/

 

Met de subsidies wil Brussel echt impact hebben op de belangrijkste maatschappelijke transities waar onze tijd om vraagt. De transitie van het voedselsysteem (de hele keten) is er daar een van die met name genoemd wordt. De gastspreker Ruud Veltenaar hield de toehoorders voor dat de transitie vraagt om een andere manier van denken waarbij de ‘bedoeling’ van een bedrijf (“hoe maakt mijn bedrijf de wereld een stukje beter en is het netto positief?” voorop moet staat. Deze maatschappelijke toegevoegde waarde zal, zeker in de toekomst, leiden tot financiële toegevoegde waarde en continuïteit. Een mooie vraag voor ons allen die we binnen ons foodnetwerk ook aan elkaar moeten stellen.

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht