STARTEVENT VOOR EUROPESE SUBSIDIEPROGRAMMA’S
Op 11 april 2022 vond in de lasloods te Vlissingen het startevent in Zuid Nederland voor de nieuwe Europese subsidieprogramma’s plaats. Zie voor een kort verslag hiervan de volgende link: https://www.stimulus.nl/terugblik-startevent-nieuwe-europese-programmas-op-11-april-2022/
Met de subsidies wil Brussel echt impact hebben op de belangrijkste maatschappelijke transities waar onze tijd om vraagt. De transitie van het voedselsysteem (de hele keten) is er daar een van die met name genoemd wordt. De gastspreker Ruud Veltenaar hield de toehoorders voor dat de transitie vraagt om een andere manier van denken waarbij de ‘bedoeling’ van een bedrijf (“hoe maakt mijn bedrijf de wereld een stukje beter en is het netto positief?” voorop moet staat. Deze maatschappelijke toegevoegde waarde zal, zeker in de toekomst, leiden tot financiële toegevoegde waarde en continuïteit. Een mooie vraag voor ons allen die we binnen ons foodnetwerk ook aan elkaar moeten stellen.
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!