Startevent voor Europese Subsidieprogramma's - FoodDelta Zeeland

Startevent voor Europese Subsidieprogramma's

Datum 11 april 2022

STARTEVENT VOOR EUROPESE SUBSIDIEPROGRAMMA’S

Op 11 april 2022 vond in de lasloods te Vlissingen het startevent in Zuid Nederland voor de nieuwe Europese subsidieprogramma’s plaats. Zie voor een kort verslag hiervan de volgende link: https://www.stimulus.nl/terugblik-startevent-nieuwe-europese-programmas-op-11-april-2022/

 

Met de subsidies wil Brussel echt impact hebben op de belangrijkste maatschappelijke transities waar onze tijd om vraagt. De transitie van het voedselsysteem (de hele keten) is er daar een van die met name genoemd wordt. De gastspreker Ruud Veltenaar hield de toehoorders voor dat de transitie vraagt om een andere manier van denken waarbij de ‘bedoeling’ van een bedrijf (“hoe maakt mijn bedrijf de wereld een stukje beter en is het netto positief?” voorop moet staat. Deze maatschappelijke toegevoegde waarde zal, zeker in de toekomst, leiden tot financiële toegevoegde waarde en continuïteit. Een mooie vraag voor ons allen die we binnen ons foodnetwerk ook aan elkaar moeten stellen.

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht