Op vrijdag 18 september 2020 kwam de strategiegroep (vertegenwoordigers van de strategische partners) met een online vergadering bijeen. Deze keer werd er gesproken over het innovatiethema Digitalisering & Robotisering. Door inleiders uit het bedrijfsleven werd het onderwerp geïntroduceerd.
Digitalisering & Robotisering is natuurlijk een belangrijke trend die gaande is en zich verder zal ontwikkelen. De vraag is hoe we als netwerk het beste elkaar bij kunnen helpen. Hier is nog geen goed antwoord op gegeven. Onder de strategische partners is een enquête uitgezet om de richting hierin te bepalen, maar natuurlijk wordt ook u van harte uitgenodigd om ideeën hierover met ons te delen.
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!