Op vrijdag 26 juni 2020 kwam de strategiegroep (vertegenwoordigers van de strategische partners van FDZ) bijeen in het Delta Agrifood Business center, voorheen Suikerlab, in Bergen op Zoom, met HAS Hogeschool als gastheer. De strategiegroep bespreekt telkens een actueel innovatiethema.
Deze keer stond de eiwittransitie op de agenda. Er werd positief gesproken over de oprichting van een Zeeuws Protein Cluster, een structurele groep die de eiwittransitie in Zeeland verder vorm gaat geven. De eerste opdracht aan deze groep is het bedenken van een Zeeuwse ambitie en strategie, in verbondenheid met de nationale initiatieven waaronder The Protein Cluster in Wageningen.
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!