STUDENTEN HZ ONDERZOEKEN EIWITTRANSITIE - FoodDelta Zeeland

Studenten HZ onderzoeken Eiwittransitie

Datum 8 januari 2021

Een vijftal tweedejaars studenten Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences gaat in samenwerking met FoodDelta Zeeland onderzoek doen naar de eiwittransitie vanuit een regionale en nationale context.

De opleiding Commerciële Economie heeft in samenwerking met het HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren en Dockwize een programma van twee maanden (februari en maart) ontwikkeld om studenten trends op diverse gebieden te laten onderzoeken. Eén van die gebieden dit jaar is de eiwittransitie. We zullen de studenten in contact brengen met het Zeeuws Protein Cluster van FoodDelta Zeeland en de daar lopende projecten en activiteiten. Op deze manier kunnen hun bevindingen een bijdrage leveren aan onze collectieve ambitie.

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht