Afgelopen week hadden we een inspirerende lunchbijeenkomst met onze strategische partners en enkele deelnemers van Young FoodDelta Zeeland bij CZAV in Wemeldinge. Het was een bijeenkomst met kennisdeling, netwerken en nieuwe inzichten.
Een korte samenvatting van de hoogtepunten:
Bedrijfsrondleiding door Ko Francke, directeur van CZAV
Hij nam ons mee op een korte rondleiding door het bedrijf. We kregen een inkijkje in de innovatieve processen en duurzame initiatieven die CZAV onderscheiden in de agrarische sector.
Presentatie door Dominique van Keeken
Dominique van Keeken, een van de Young Food Professionals, deelde haar ervaring met het gevolgde leiderschapsprogramma. Ze benadrukte hoe het programma haar persoonlijke en professionele groei heeft gestimuleerd.
Feedback van andere deelnemers Richard Anthonisse (Provincie Zeeland) en Manuel Nieuwdorp (CZAV) deelden ook hun ervaringen met het programma. De rode draad in hun feedback was het belang van luisteren naar verschillende perspectieven en openstaan voor nieuwe ideeën.
Na het succes van de eerste editie van het Attracting Young Food Professionals-programma, zijn we verheugd om te delen dat we werken aan een vervolg!
Wat is Attracting Young Food Professionals? Dit innovatieve programma brengt jonge professionals in de Zeeuwse foodsector samen. We richten ons op bewustwording van de aantrekkingskracht van onze sector voor jongeren. Door co-creatie en participatie willen we oplossingen bedenken en toetsen die de krapte op de arbeidsmarkt verminderen. Het programma is een participatieve aanpak en creëert een structureel Young FoodDelta Zeeland-netwerk.
Wat hebben we bereikt? Tijdens de eerste editie hebben 8 Zeeuwse jonge foodprofessionals deelgenomen. Ze hebben niet alleen waardevolle inzichten opgedaan, maar ook concrete oplossingen bedacht. Denk aan nieuwe wervingsstrategieën, talentontwikkeling en duurzame samenwerkingen tussen werkgevers en young professionals.
Wat staat ons te wachten? In het vervolgprogramma gaan we dieper in op de uitdagingen en kansen. We willen meer jonge foodprofessionals en hun werkgevers betrekken. Samen bouwen we aan een toekomstbestendige foodsector in Zeeland.
Hoe kun je meedoen? Ben jij een jonge professional in de foodsector? Of werk je bij een bedrijf dat zich wil inzetten voor de toekomst van onze sector? Laat het ons weten! We verwelkomen nieuwe deelnemers en werkgevers die willen bijdragen aan dit waardevolle initiatief.
Blijf op de hoogte! Houd onze agenda in de gaten voor updates over bijeenkomsten en activiteiten. Samen maken we het verschil!
Heb je vragen of wil je meer weten? Laat het ons weten in de reacties door een email te sturen aan j.dourleijn@fooddeltazeeland.nl