THEMABIJEENKOMST EIWITTEN?ZEELAND, en wat nu? - FoodDelta Zeeland

THEMABIJEENKOMST EIWITTEN?ZEELAND, en wat nu?

Datum 11 juni 2020

Op donderdag 11 juni jl. vond de online themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu? plaats. Met ruim 30 deelnemers was de totale keten zeer goed vertegenwoordigd. Dat laat zien dat eiwit transitie door velen als 1 van de belangrijkste innovatie thema’s in de Delta wordt gezien. De bijeenkomst was georganiseerd door Food Delta Zeeland, HAS Hogeschool en The Protein Cluster (onderdeel van Food Valley)

Doel van de bijeenkomst was om door informatie uitwisseling over de (nationale) eiwittransitie, de diverse onderzoeksprojecten, maar zeker ook de concrete kansen in de markt (in de keten), met elkaar te bepalen waar welke acties genomen moeten worden. Om zo een helder innovatieprogramma op te stellen voor de provincie Zeeland.

Jeroen Willemsen van The Protein Cluster gaf een scherpe toelichting op de Nationale Eiwitstrategie. Mariët van de Noort van MFH Pulses wist helder weer te geven wat er al gebeurt in de markt, maar zeker ook waar de kansen voor Zeeland liggen. Fred van de Velde, Lector Eiwit Transitie in Voeding (HAS Hogeschool) en Jasper van Houcke, Coördinator Aquaculture Research (HZ University) kwamen vervolgens met concrete voorbeelden van toegepast onderzoek op land en in zee.In alle presentaties werd duidelijk dat eiwit transitie alleen succesvol kan worden als de hele keten meedoet!

In Breakout rooms is in kleine groepjes verder gesproken over welke innovaties, welke verbindingen en welke acties gewenst en noodzakelijk zijn. Allemaal input voor Food Delta Zeeland, HAS Hogeschool en The Protein Cluster om samen een helder innovatieprogramma “Eiwitten voor Zeeland” te maken.

Met de provincie Zeeland is goede afstemming om met dit komende programma door te gaan pakken.

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht