THEMABIJEENKOMST EIWITTEN?ZEELAND, en wat nu? - FoodDelta Zeeland

THEMABIJEENKOMST EIWITTEN?ZEELAND, en wat nu?

Datum 11 juni 2020

Op donderdag 11 juni jl. vond de online themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu? plaats. Met ruim 30 deelnemers was de totale keten zeer goed vertegenwoordigd. Dat laat zien dat eiwit transitie door velen als 1 van de belangrijkste innovatie thema’s in de Delta wordt gezien. De bijeenkomst was georganiseerd door Food Delta Zeeland, HAS Hogeschool en The Protein Cluster (onderdeel van Food Valley)

Doel van de bijeenkomst was om door informatie uitwisseling over de (nationale) eiwittransitie, de diverse onderzoeksprojecten, maar zeker ook de concrete kansen in de markt (in de keten), met elkaar te bepalen waar welke acties genomen moeten worden. Om zo een helder innovatieprogramma op te stellen voor de provincie Zeeland.

Jeroen Willemsen van The Protein Cluster gaf een scherpe toelichting op de Nationale Eiwitstrategie. Mariët van de Noort van MFH Pulses wist helder weer te geven wat er al gebeurt in de markt, maar zeker ook waar de kansen voor Zeeland liggen. Fred van de Velde, Lector Eiwit Transitie in Voeding (HAS Hogeschool) en Jasper van Houcke, Coördinator Aquaculture Research (HZ University) kwamen vervolgens met concrete voorbeelden van toegepast onderzoek op land en in zee.In alle presentaties werd duidelijk dat eiwit transitie alleen succesvol kan worden als de hele keten meedoet!

In Breakout rooms is in kleine groepjes verder gesproken over welke innovaties, welke verbindingen en welke acties gewenst en noodzakelijk zijn. Allemaal input voor Food Delta Zeeland, HAS Hogeschool en The Protein Cluster om samen een helder innovatieprogramma “Eiwitten voor Zeeland” te maken.

Met de provincie Zeeland is goede afstemming om met dit komende programma door te gaan pakken.

19 juni 2020

(online) Projectbijeenkomst Slimme Ketensamenwerking

Op vrijdag 19 juni kwam de projectgroep Slimme Ketensamenwerking digitaal bijeen om de tussenresultaten te bespreken. HZ-studenten Marvin Hoogesteger en Patrick Verschuure presenteerden de resultaten van hun minor-studie naar het creëren van toegevoegde waarde in de foodketen door informatie-uitwisseling

19 juni 2020

PROJECTBIJEENKOMST SLIMME KETENSAMENWERKING

Op donderdag 20 februari 2020 werd bij Krijn Verwijs te Yerseke een projectbijeenkomst gehouden. Jochem Jonkman (HZ University of Applied Sciences) besprak de resultaten van de eerste fase: het vaststellen van de concrete toegevoegde waarde van ketensamenwerking voor de betrokken partijen. Dit werd voor iedere deelnemer duidelijk gemaakt.

Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht