THEMABIJEENKOMST VERSPILLING - FoodDelta Zeeland

THEMABIJEENKOMST VERSPILLING

Datum 27 januari 2020

Op maandag 27 januari 2020 werd tijdens een goed bezochte themabijeenkomst gesproken over het thema Verspilling. Inleiders waren Els van Diermen (stichting Samen Tegen Voedselverspilling), Toine Hultermans (EU-project Food from Food) en Jan-Kees Boerman (Environmental Monitoring Systems BV).

Aan de deelnemers werd gevraagd ideeën n.a.v. de presentaties te formuleren. Deze ideeën waren samen te vatten in vier richtingen: maak de nevenstromen en de fluctuatie hiervan zichtbaar; neem deel aan bestaande initiatieven zoals Becky en de Rabo Food Waste Challenge; deel bestaande en nieuwe technologie, inclusief de logistieke component; combineer verspilling tegengaan met kringlooplandbouw in Zeeland.

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht