JOIN
THE FUTURE
OF FOOD

Themadag Eiwittransitie

Toegevoegd op: 8 februari 2024

Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!

De vakgroep Landbouw van Euregio Scheldemond organiseert namelijk op 6 maart een inspiratiebijeenkomst waar food professionals uit Zeeland, West­-Vlaanderen en Oost-­Vlaanderen samenkomen om in gesprek te gaan over de eiwittransitie: de verandering in het voedselpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten.

DOEL

Tijdens deze bijeenkomst staat de grensoverstijgende samenwerking tussen Zeeland en Vlaanderen op het gebied van plantaardige eiwitten centraal, met als doel om nieuwe samenwerkingen te verkennen en te stimuleren.

VOOR WIE

Zeeuwse en Vlaamse bedrijven, agrariërs, kennisinstellingen en overheden.

PROGRAMMA

Na het welkomstwoord door gedeputeerde Vael (Zeeland), gedeputeerde Grillaert (Oost­Vlaanderen) en gedeputeerde Naeyaert (West­Vlaanderen) volgt er een uiteenzetting van diverse interessante sprekers over de rol van eiwittransitie en ketens, inclusief de rol van de consument in deze transitie. De lunch zal een proeverij zijn van gerechten met Zeeuwse en Vlaamse ingrediënten, waarbij bedrijven worden gevraagd zich te presenteren middels diverse informatieve stands (U kunt zich hiervoor aanmelden via de aanmeldlink). De lunch wordt verzorgd door Culi Advies Beaufort.

‘s Middags verzorgd Enough een bedrijfspresentatie over hun nieuwe fabriek voor mycoproteïnen (onder voorbehoud) en is er een interactieve brainstormsessie begeleid door FoodDelta Zeeland. We eindigen de middag met de oogst van de dag en vertalen dit naar ideeën voor de grensoverstijgende samenwerking in de voedselproducerende ketens voor de eiwittransitie.

SPREKERS

Eiwittransitie op je eigen bord: uitdagingen voor de Zeeuwse en Vlaamse consument

  • ­Arzien de Lint van Greendish
  • Enya Wynants van Departement Omgeving ­ Vlaanderen

Quinoaketens van boer tot bord in Zeeland en Vlaanderen

  • Lenno Vermaas van Van de Bilt Zaden en Marc Arts van Greenfood50
  • Gerda Cnops van het Instituut voor Landbouw­, Visserij­ en Voedingsonderzoek (ILVO)

DEELNEMEN?

Om deel te nemen aan deze bijeenkomst dient u zich uiterlijk 26 februari a.s. aan te melden. Aanmelden doet u door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen.

FoodDelta Zeeland organiseert deze bijeenkomst in opdracht van de vakgroep Landbouw van Euregio Scheldemond

een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van de drie provincies

Terug naar overzicht

Meer nieuws

Workshop Generatiebrillen: de kracht van perspectieven

Blog geschreven door Christel Jansen Workshop Generatiebrillen: de kracht van perspectieven Bij Food Delta Zeeland zetten we ons in voor zinvol en uitdagend werk in…

Lees meer

FDZM. hét magazine van de foodsector in Zeeland

In juli heeft FoodDelta Zeeland met trots de nieuwste editie van het FDZM-magazine uitgebracht. Dit magazine, dat een onmisbare bron van informatie is voor iedereen…

Lees meer
magazine foodsector Zeeland

Support the Future of Food

Afgelopen week hadden we een inspirerende lunchbijeenkomst met onze strategische partners en enkele deelnemers van Young FoodDelta Zeeland bij CZAV in Wemeldinge. Het was een…

Lees meer