Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!
De vakgroep Landbouw van Euregio Scheldemond organiseert namelijk op 6 maart een inspiratiebijeenkomst waar food professionals uit Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen samenkomen om in gesprek te gaan over de eiwittransitie: de verandering in het voedselpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten.
DOEL
Tijdens deze bijeenkomst staat de grensoverstijgende samenwerking tussen Zeeland en Vlaanderen op het gebied van plantaardige eiwitten centraal, met als doel om nieuwe samenwerkingen te verkennen en te stimuleren.
VOOR WIE
Zeeuwse en Vlaamse bedrijven, agrariërs, kennisinstellingen en overheden.
PROGRAMMA
Na het welkomstwoord door gedeputeerde Vael (Zeeland), gedeputeerde Grillaert (OostVlaanderen) en gedeputeerde Naeyaert (WestVlaanderen) volgt er een uiteenzetting van diverse interessante sprekers over de rol van eiwittransitie en ketens, inclusief de rol van de consument in deze transitie. De lunch zal een proeverij zijn van gerechten met Zeeuwse en Vlaamse ingrediënten, waarbij bedrijven worden gevraagd zich te presenteren middels diverse informatieve stands (U kunt zich hiervoor aanmelden via de aanmeldlink). De lunch wordt verzorgd door Culi Advies Beaufort.
‘s Middags verzorgd Enough een bedrijfspresentatie over hun nieuwe fabriek voor mycoproteïnen (onder voorbehoud) en is er een interactieve brainstormsessie begeleid door FoodDelta Zeeland. We eindigen de middag met de oogst van de dag en vertalen dit naar ideeën voor de grensoverstijgende samenwerking in de voedselproducerende ketens voor de eiwittransitie.
SPREKERS
Eiwittransitie op je eigen bord: uitdagingen voor de Zeeuwse en Vlaamse consument
- Arzien de Lint van Greendish
- Enya Wynants van Departement Omgeving Vlaanderen
Quinoaketens van boer tot bord in Zeeland en Vlaanderen
- Lenno Vermaas van Van de Bilt Zaden en Marc Arts van Greenfood50
- Gerda Cnops van het Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO)
DEELNEMEN?
Om deel te nemen aan deze bijeenkomst dient u zich uiterlijk 26 februari a.s. aan te melden. Aanmelden doet u door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen.
FoodDelta Zeeland organiseert deze bijeenkomst in opdracht van de vakgroep Landbouw van Euregio Scheldemond
een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van de drie provincies