Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid. Het bezoek werd heel positief ontvangen en afspraken werden gemaakt om te onderzoeken hoe Zeeland beter kan aansluiten op en bijdragen aan de landelijke innovatie-initiatieven.
Het programma voerde de gasten achtereenvolgens langs het Provinciehuis, Meatless bv, FruitPacking Zeeland bv en Krijn Verwijs bv. Zo kregen we een inspirerende inkijk in de ontwikkelingen op het gebied van met name de eiwittransitie en de robotisering. Dit zijn onderwerpen die ook nationaal aandacht krijgen waarbij de opdracht is om beschikbare kennis en faciliteiten zo goed mogelijk in te zetten en tot waarde te brengen in concrete producten en processen van het bedrijfsleven. Hier kan Zeeland goed op aansluiten. De komende maanden gaan we samen met Kees en Ivo onderzoeken hoe dit het beste kan plaatsvinden en hoe we hier de benodigde middelen voor kunnen vinden.
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!