TKI-BEZOEK AGRI & FOOD SMAAKT NAAR MEER - FoodDelta Zeeland

TKI-BEZOEK AGRI & FOOD SMAAKT NAAR MEER

Datum 10 september 2021

Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid. Het bezoek werd heel positief ontvangen en afspraken werden gemaakt om te onderzoeken hoe Zeeland beter kan aansluiten op en bijdragen aan de landelijke innovatie-initiatieven.

Het programma voerde de gasten achtereenvolgens langs het Provinciehuis, Meatless bv, FruitPacking Zeeland bv en Krijn Verwijs bv. Zo kregen we een inspirerende inkijk in de ontwikkelingen op het gebied van met name de eiwittransitie en de robotisering. Dit zijn onderwerpen die ook nationaal aandacht krijgen waarbij de opdracht is om beschikbare kennis en faciliteiten zo goed mogelijk in te zetten en tot waarde te brengen in concrete producten en processen van het bedrijfsleven. Hier kan Zeeland goed op aansluiten. De komende maanden gaan we samen met Kees en Ivo onderzoeken hoe dit het beste kan plaatsvinden en hoe we hier de benodigde middelen voor kunnen vinden.

 

 

 

 

Dutch Food Week, 8 - 15 oktober 2022

Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food, vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel. Ook in Zeeland vinden er een aantal activiteiten plaats.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK 2022 12-18 september 2022

Verbouwen, verwerken, vervoeren, koelen en opwarmen. We stoppen veel energie in ons eten. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door restjes op tijd op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap delen we tijdens de Verspillingsvrije Week.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht