Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid. Het bezoek werd heel positief ontvangen en afspraken werden gemaakt om te onderzoeken hoe Zeeland beter kan aansluiten op en bijdragen aan de landelijke innovatie-initiatieven.
Het programma voerde de gasten achtereenvolgens langs het Provinciehuis, Meatless bv, FruitPacking Zeeland bv en Krijn Verwijs bv. Zo kregen we een inspirerende inkijk in de ontwikkelingen op het gebied van met name de eiwittransitie en de robotisering. Dit zijn onderwerpen die ook nationaal aandacht krijgen waarbij de opdracht is om beschikbare kennis en faciliteiten zo goed mogelijk in te zetten en tot waarde te brengen in concrete producten en processen van het bedrijfsleven. Hier kan Zeeland goed op aansluiten. De komende maanden gaan we samen met Kees en Ivo onderzoeken hoe dit het beste kan plaatsvinden en hoe we hier de benodigde middelen voor kunnen vinden.
De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.
Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.
Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!