Op 12 januari jl. werd het haalbaarheidsonderzoek naar Kombucha besproken. Deze relatief nieuwe, gezonde, hippe drank op basis van gefermenteerd thee zou wel eens een toekomstige hit kunnen worden in de Zeeuwse horeca en daarbuiten. Het wordt steeds duidelijker dat de haalbaarheid van de ontwikkeling van een complete keten van lokale brouwer t/m de consument groot is. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het brouwproces, de distributie, het gebruik en de marketing.
Drijvende krachten achter dit project zijn de Zeeuwse ondernemers brouwerij Vermeerssen en RKI sustainable solutions. Daarnaast zijn KHN, HZ UAS, Fermentis, restaurant Hector en bureau FDZ actief betrokken. Vanuit de positieve resultaten tijdens het haalbaarheidsonderzoek is inmiddels ook al een vervolgaanvraag voor een demonstratieproject ingediend bij het subsidieprogramma Zeeland in Stroomversnelling.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!