TOEKOMST VOOR KOMBUCHA - FoodDelta Zeeland

TOEKOMST VOOR KOMBUCHA

Datum 15 januari 2021

Op 12 januari jl. werd het haalbaarheidsonderzoek naar Kombucha besproken. Deze relatief nieuwe, gezonde, hippe drank op basis van gefermenteerd thee zou wel eens een toekomstige hit kunnen worden in de Zeeuwse horeca en daarbuiten. Het wordt steeds duidelijker dat de haalbaarheid van de ontwikkeling van een complete keten van lokale brouwer t/m de consument groot is. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het brouwproces, de distributie, het gebruik en de marketing.

Drijvende krachten achter dit project zijn de Zeeuwse ondernemers brouwerij Vermeerssen en RKI sustainable solutions. Daarnaast zijn KHN, HZ UAS, Fermentis, restaurant Hector en bureau FDZ actief betrokken. Vanuit de positieve resultaten tijdens het haalbaarheidsonderzoek is inmiddels ook al een vervolgaanvraag voor een demonstratieproject ingediend bij het subsidieprogramma Zeeland in Stroomversnelling.

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht