Op maandag 2 november kwamen de deelnemers aan het Zeeuws Protein Cluster voor de tweede keer bij elkaar om samen een onderscheidende, gezamenlijke ambitie van de Zeeuwse foodsector op het gebied van de eiwittransitie te ontwikkelen. Deze keer werd er aandacht geschonken aan lopende projecten in Zeeland op dit gebied.
We spraken over eiwitrijk brood en bonen van Zeeuwse bodem, de uitdagingen bij de verwerking tot texturaten en eindproducten, en de kansen voor schelpdieren in de eiwittransitie. We krijgen steeds meer zicht op een gezamenlijke richting. De volgende bijeenkomst is 12 november. Wilt u ook meepraten in het ZPC? Meld u aan!
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!