Tweede bijeenkomst Zeeuws Protein Cluster - FoodDelta Zeeland

Tweede bijeenkomst Zeeuws Protein Cluster

Datum 2 november 2020

Op maandag 2 november kwamen de deelnemers aan het Zeeuws Protein Cluster voor de tweede keer bij elkaar om samen een onderscheidende, gezamenlijke ambitie van de Zeeuwse foodsector op het gebied van de eiwittransitie te ontwikkelen. Deze keer werd er aandacht geschonken aan lopende projecten in Zeeland op dit gebied.

We spraken over eiwitrijk brood en bonen van Zeeuwse bodem, de uitdagingen bij de verwerking tot texturaten en eindproducten, en de kansen voor schelpdieren in de eiwittransitie. We krijgen steeds meer zicht op een gezamenlijke richting. De volgende bijeenkomst is 12 november. Wilt u ook meepraten in het ZPC? Meld u aan!

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht