URGENDA Regiotour - FoodDelta Zeeland

Urgenda regiotour Zuidwestelijke Delta

Datum 5 april 2022

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 april is Urgenda te gast in de Zuidwestelijke Delta. We reizen van Breda naar Goeree-Overflakkee en van Noord-Beveland naar de Hoekse Waard. Steeds laten we - samen met andere partijen - zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Bodem, water en biodiversiteit staan centraal tijdens deze tour, want deze thema’s gaan hand in hand met het klimaat. Van natuur en landbouw, bodemverbetering en zeespiegel-stijging tot energieopslagsystemen, eiwittransitie en CO2-opslag. En dit samen met ondernemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren, ze komen allemaal aan bod!

We toeren met elektrische auto’s door de Zuidwestelijke Delta. Het toergezelschap bestaat uit het Urgenda- team en bestuur met diverse experts zoals Urgenda-directeur Marjan Minnesma, diverse gedeputeerden, wethouders, ondernemers en overige geïnteresseerden.

Kijk voor het laatste, volledige programma op www.urgenda.nl/regiotour. Interesse om een dag mee op stap te gaan of ideeën? Stuur een mailtje aan annelies.bol@urgenda.nl

Bureau FoodDelta Zeeland breidt uit!

We zijn verheugd te kunnen melden dat per 1 september 2023 Wilfred van Elzakker is toegevoegd aan het team van bureau FDZ, het netwerkbureau van FoodDelta Zeeland.

Next Food Collective bezoekt Zeeland

Donderdag 31 augustus brachten de dames Marian Geluk en Gerda Verburg (voormalig minister LNV) van Next Food Collective een bezoek aan Zeeland. Johan Dourleijn van Bureau FDZ heeft hen tijdens deze ‘Zeeuwse foodsector’ dag begeleidt en samen met hen een aantal strategisch partners van FoodDelta Zeeland bezocht.

Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie

Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht