URGENDA Regiotour - FoodDelta Zeeland

Urgenda regiotour Zuidwestelijke Delta

Datum 5 april 2022

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 april is Urgenda te gast in de Zuidwestelijke Delta. We reizen van Breda naar Goeree-Overflakkee en van Noord-Beveland naar de Hoekse Waard. Steeds laten we - samen met andere partijen - zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Bodem, water en biodiversiteit staan centraal tijdens deze tour, want deze thema’s gaan hand in hand met het klimaat. Van natuur en landbouw, bodemverbetering en zeespiegel-stijging tot energieopslagsystemen, eiwittransitie en CO2-opslag. En dit samen met ondernemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren, ze komen allemaal aan bod!

We toeren met elektrische auto’s door de Zuidwestelijke Delta. Het toergezelschap bestaat uit het Urgenda- team en bestuur met diverse experts zoals Urgenda-directeur Marjan Minnesma, diverse gedeputeerden, wethouders, ondernemers en overige geïnteresseerden.

Kijk voor het laatste, volledige programma op www.urgenda.nl/regiotour. Interesse om een dag mee op stap te gaan of ideeën? Stuur een mailtje aan annelies.bol@urgenda.nl

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht