URGENDA Regiotour - FoodDelta Zeeland

Urgenda regiotour Zuidwestelijke Delta

Datum 5 april 2022

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 april is Urgenda te gast in de Zuidwestelijke Delta. We reizen van Breda naar Goeree-Overflakkee en van Noord-Beveland naar de Hoekse Waard. Steeds laten we - samen met andere partijen - zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Bodem, water en biodiversiteit staan centraal tijdens deze tour, want deze thema’s gaan hand in hand met het klimaat. Van natuur en landbouw, bodemverbetering en zeespiegel-stijging tot energieopslagsystemen, eiwittransitie en CO2-opslag. En dit samen met ondernemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren, ze komen allemaal aan bod!

We toeren met elektrische auto’s door de Zuidwestelijke Delta. Het toergezelschap bestaat uit het Urgenda- team en bestuur met diverse experts zoals Urgenda-directeur Marjan Minnesma, diverse gedeputeerden, wethouders, ondernemers en overige geïnteresseerden.

Kijk voor het laatste, volledige programma op www.urgenda.nl/regiotour. Interesse om een dag mee op stap te gaan of ideeën? Stuur een mailtje aan annelies.bol@urgenda.nl

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht