URGENDA Regiotour - FoodDelta Zeeland

Urgenda regiotour Zuidwestelijke Delta

Datum 5 april 2022

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 april is Urgenda te gast in de Zuidwestelijke Delta. We reizen van Breda naar Goeree-Overflakkee en van Noord-Beveland naar de Hoekse Waard. Steeds laten we - samen met andere partijen - zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Bodem, water en biodiversiteit staan centraal tijdens deze tour, want deze thema’s gaan hand in hand met het klimaat. Van natuur en landbouw, bodemverbetering en zeespiegel-stijging tot energieopslagsystemen, eiwittransitie en CO2-opslag. En dit samen met ondernemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren, ze komen allemaal aan bod!

We toeren met elektrische auto’s door de Zuidwestelijke Delta. Het toergezelschap bestaat uit het Urgenda- team en bestuur met diverse experts zoals Urgenda-directeur Marjan Minnesma, diverse gedeputeerden, wethouders, ondernemers en overige geïnteresseerden.

Kijk voor het laatste, volledige programma op www.urgenda.nl/regiotour. Interesse om een dag mee op stap te gaan of ideeën? Stuur een mailtje aan annelies.bol@urgenda.nl

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht