Voedseltransitie in Zeeland-West Brabant - FoodDelta Zeeland

Voedseltransitie in Zeeland-West Brabant

Datum 1 februari 2022

FoodDelta Zeeland, Delta Agrifood Business en de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant maken bekend dat ze gaan samenwerken aan de ondersteuning van de voedseltransitie bij het MKB in de regio Zeeland en West-Brabant.

 

Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, biodiversiteit, exclusiviteit en terug naar de natuur.

 

FoodDelta Zeeland, Delta Agrifood Business en de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant slaan de handen ineen om in contact te komen met MKB-bedrijven die bezig zijn met de voedseltransitie en bedrijven die willen gaan starten met de voedseltransitie en dat specifiek voor het gebied Zeeland en West-Brabant.

 

Vanuit de inventarisatie wordt in beeld gebracht welke transities plaatsvinden en wat de impact is op de verandering van het voedselsysteem in de regio. Ook wordt geïnventariseerd of er gemeenschappelijke behoeften en/of vragen zijn om de voedseltransitie te versnellen. Dit kan door specifieke kennis aan te bieden vanuit de bestaande kennis-en innovatieplatformen FoodDelta Zeeland en Delta Agrifood Business, of door mogelijkheden te benutten vanuit andere instanties in de regio.

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht