Voedseltransitie in Zeeland-West Brabant - FoodDelta Zeeland

Voedseltransitie in Zeeland-West Brabant

Datum 1 februari 2022

FoodDelta Zeeland, Delta Agrifood Business en de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant maken bekend dat ze gaan samenwerken aan de ondersteuning van de voedseltransitie bij het MKB in de regio Zeeland en West-Brabant.

 

Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, biodiversiteit, exclusiviteit en terug naar de natuur.

 

FoodDelta Zeeland, Delta Agrifood Business en de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant slaan de handen ineen om in contact te komen met MKB-bedrijven die bezig zijn met de voedseltransitie en bedrijven die willen gaan starten met de voedseltransitie en dat specifiek voor het gebied Zeeland en West-Brabant.

 

Vanuit de inventarisatie wordt in beeld gebracht welke transities plaatsvinden en wat de impact is op de verandering van het voedselsysteem in de regio. Ook wordt geïnventariseerd of er gemeenschappelijke behoeften en/of vragen zijn om de voedseltransitie te versnellen. Dit kan door specifieke kennis aan te bieden vanuit de bestaande kennis-en innovatieplatformen FoodDelta Zeeland en Delta Agrifood Business, of door mogelijkheden te benutten vanuit andere instanties in de regio.

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht