FoodDelta Zeeland, Delta Agrifood Business en de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant maken bekend dat ze gaan samenwerken aan de ondersteuning van de voedseltransitie bij het MKB in de regio Zeeland en West-Brabant.
Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, biodiversiteit, exclusiviteit en terug naar de natuur.
FoodDelta Zeeland, Delta Agrifood Business en de Rabobanken in Zeeland en West-Brabant slaan de handen ineen om in contact te komen met MKB-bedrijven die bezig zijn met de voedseltransitie en bedrijven die willen gaan starten met de voedseltransitie en dat specifiek voor het gebied Zeeland en West-Brabant.
Vanuit de inventarisatie wordt in beeld gebracht welke transities plaatsvinden en wat de impact is op de verandering van het voedselsysteem in de regio. Ook wordt geïnventariseerd of er gemeenschappelijke behoeften en/of vragen zijn om de voedseltransitie te versnellen. Dit kan door specifieke kennis aan te bieden vanuit de bestaande kennis-en innovatieplatformen FoodDelta Zeeland en Delta Agrifood Business, of door mogelijkheden te benutten vanuit andere instanties in de regio.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!