Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. De regeling stimuleert bedrijven om voedselverspilling te voorkomen en reststromen optimaal te verwaarden. Deelnemende bedrijven kunnen bijvoorbeeld experts inschakelen, een business case ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau. De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij. De waarde van de voucher ligt tussen € 5.000,- en € 17.500,-.
De regeling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Rabobank en wordt ondersteund door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen. Ondernemers die gebruik willen maken van deze regeling vinden via deze link de spelregels en het aanvraagformulier.
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!