WAGENINGEN MARINE RESEARCH ONDERZOEKT LCA MOSSELEN - FoodDelta Zeeland

WAGENINGEN MARINE RESEARCH ONDERZOEKT LCA MOSSELEN

Datum 17 september 2020

Op donderdag 17 september 2020 waren we met het team van het project ‘Slimme ketensamenwerking’ te gast bij Wageningen Marine Research. Aanleiding hiervoor was één van de vier casussen van het project, namelijk de keten van de mosselen.

In dit project wordt onderzocht hoe data in de keten verzameld kan worden om te verwerken tot informatie die van (commerciële) meerwaarde is voor de bedrijven. Bij de casus mosselen wordt daarbij gekeken naar een klimaatneutrale keten en daarbij wordt een ‘life cycle analysis’ (LCA) gebruikt. Wageningen Marine Research gaat die LCA uitvoeren.

Doorontwikkeling KAAP

‘Project New Waves gaat De KAAP een enorme boost geven’ . De KAAP wordt hét innovatiepunt waar thema’s food, energie en water samenkomen. En FoodDelta Zeeland doet en denkt mee!

Masterclass micro algen in food producten

Op dinsdagavond 12 maart organiseert HZ University of Applied Sciences een interessante masterclass over de toepassing van micro algen in food producten. De masterclass wordt gegeven door Filips Jager, oprichter en co-owner van I AM ALGAE.

Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord

Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht