Weekmenu voor Zeeland, weet wat je eet diner - FoodDelta Zeeland

Weekmenu voor Zeeland, weet wat je eet diner

Datum 10 oktober 2023

WEEKMENU VOOR ZEELAND, weet wat je eet diner

Dinsdag 10 oktober werd in Scalda restaurant Jongleert een diner georganiseerd in het kader van de Dutch Food Week. De 40 genodigden uit de Zeeuwse foodsector kregen een verrassingsmenu geserveerd, gebaseerd op de gerechten in het receptenboekje ‘Weekmenu voor Zeeland’ -weet wat je eet. Dit boekje werd tijdens het diner door Jarno van Cadsand en Lukas Fierens (beiden student aan Scalda Horeca opleidingen) overhandigd aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland.

De recepten in het boekje zijn van de hand van Michiel Hardy en René Colijn(docenten Scalda Horeca) volgens het EAT Lancet principe; het menu voor de toekomst. Dit menu pleit voor kleine veranderingen op het bord, die leiden tot een groot verschil voor de wereld. Door kleinere porties te eten die voornamelijk bestaan uit voedzame plantaardige voeding, verkleint de kans op overgewicht, is er voedsel beschikbaar voor iedereen én behouden we de gezondheid van de aarde. 

Onder het genot van de heerlijke gerechtjes ontstonden mooie gesprekken over  de(nieuwe) ambitie van FoodDelta Zeeland : Health Delta Zeeland.

 

 

 

 

 

  

 

Naar het receptenboekje >> Weekmenu voor Zeeland-weet wat je eet

 

Fotografie: RW-Create

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht