Weekmenu voor Zeeland, weet wat je eet diner - FoodDelta Zeeland

Weekmenu voor Zeeland, weet wat je eet diner

Datum 10 oktober 2023

WEEKMENU VOOR ZEELAND, weet wat je eet diner

Dinsdag 10 oktober werd in Scalda restaurant Jongleert een diner georganiseerd in het kader van de Dutch Food Week. De 40 genodigden uit de Zeeuwse foodsector kregen een verrassingsmenu geserveerd, gebaseerd op de gerechten in het receptenboekje ‘Weekmenu voor Zeeland’ -weet wat je eet. Dit boekje werd tijdens het diner door Jarno van Cadsand en Lukas Fierens (beiden student aan Scalda Horeca opleidingen) overhandigd aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland.

De recepten in het boekje zijn van de hand van Michiel Hardy en René Colijn(docenten Scalda Horeca) volgens het EAT Lancet principe; het menu voor de toekomst. Dit menu pleit voor kleine veranderingen op het bord, die leiden tot een groot verschil voor de wereld. Door kleinere porties te eten die voornamelijk bestaan uit voedzame plantaardige voeding, verkleint de kans op overgewicht, is er voedsel beschikbaar voor iedereen én behouden we de gezondheid van de aarde. 

Onder het genot van de heerlijke gerechtjes ontstonden mooie gesprekken over  de(nieuwe) ambitie van FoodDelta Zeeland : Health Delta Zeeland.

 

 

 

 

 

  

 

Naar het receptenboekje >> Weekmenu voor Zeeland-weet wat je eet

 

Fotografie: RW-Create

 

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht