Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Datum 1 november 2021

PERSBERICHT - 1 november 2021

Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

 

Wilfred van Elzakker heeft kenbaar gemaakt zijn positie als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland neer te leggen om zijn loopbaan als zelfstandig consultant in de foodsector te vervolgen.

Als bestuur betreuren wij het vertrek van Wilfred, maar hebben uiteraard respect voor zijn keuze. Wilfred heeft veel voor FoodDelta Zeeland betekend. Sinds 2009, bij het project “Pieken in de Delta”, was hij betrokken bij de ontwikkeling van streekproducten in Zeeland. Daar kwam de stichting Lekker Regionaal Product uit voort; met Wilfred in de rol van vice-voorzitter.


Na de fusie van de stichtingen Lekker Regionaal Product en Foodport Zeeland werd hij in 2017 voorzitter van stichting FoodDelta Zeeland en zette de groei in.
De foodsector wordt herkend en erkend om de sterke bijdrage die het levert aan de structuurversterking van Zeeland door samen te werken, te leren en te innoveren. FoodDelta Zeeland heeft hier onder voorzitterschap van Wilfred nadrukkelijk aan bijgedragen. We danken hem hiervoor.

Wilfred van Elzakker “Met spijt in mijn hart heb ik het bestuur te kennen gegeven per direct te stoppen als voorzitter van het bestuur van FoodDelta Zeeland. Ik heb een geweldige tijd gehad bij FoodDelta Zeeland, maar voel nu dat de tijd rijp is voor een nieuwe stap. Ik wens de organisatie en haar mensen het allerbeste.”

Het bestuur heeft nu de opdracht te zoeken naar een geschikte opvolger. Tot die tijd zal Ad Slabbekoorn de rol van waarnemend voorzitter op zich nemen in samenwerking met de bestuursleden, strategische partners en de werkorganisatie bureau FDZ onder leiding van Johan Dourleijn.

 

 

Bestuur stichting FoodDelta Zeeland,

Ad Slabbekoorn, René Ruisaard, Addy Risseeuw, Joris Baecke en Willem den Ouden.

 

 

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht