Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Datum 1 november 2021

PERSBERICHT - 1 november 2021

Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

 

Wilfred van Elzakker heeft kenbaar gemaakt zijn positie als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland neer te leggen om zijn loopbaan als zelfstandig consultant in de foodsector te vervolgen.

Als bestuur betreuren wij het vertrek van Wilfred, maar hebben uiteraard respect voor zijn keuze. Wilfred heeft veel voor FoodDelta Zeeland betekend. Sinds 2009, bij het project “Pieken in de Delta”, was hij betrokken bij de ontwikkeling van streekproducten in Zeeland. Daar kwam de stichting Lekker Regionaal Product uit voort; met Wilfred in de rol van vice-voorzitter.


Na de fusie van de stichtingen Lekker Regionaal Product en Foodport Zeeland werd hij in 2017 voorzitter van stichting FoodDelta Zeeland en zette de groei in.
De foodsector wordt herkend en erkend om de sterke bijdrage die het levert aan de structuurversterking van Zeeland door samen te werken, te leren en te innoveren. FoodDelta Zeeland heeft hier onder voorzitterschap van Wilfred nadrukkelijk aan bijgedragen. We danken hem hiervoor.

Wilfred van Elzakker “Met spijt in mijn hart heb ik het bestuur te kennen gegeven per direct te stoppen als voorzitter van het bestuur van FoodDelta Zeeland. Ik heb een geweldige tijd gehad bij FoodDelta Zeeland, maar voel nu dat de tijd rijp is voor een nieuwe stap. Ik wens de organisatie en haar mensen het allerbeste.”

Het bestuur heeft nu de opdracht te zoeken naar een geschikte opvolger. Tot die tijd zal Ad Slabbekoorn de rol van waarnemend voorzitter op zich nemen in samenwerking met de bestuursleden, strategische partners en de werkorganisatie bureau FDZ onder leiding van Johan Dourleijn.

 

 

Bestuur stichting FoodDelta Zeeland,

Ad Slabbekoorn, René Ruisaard, Addy Risseeuw, Joris Baecke en Willem den Ouden.

 

 

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht