Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland - FoodDelta Zeeland

Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Datum 1 november 2021

PERSBERICHT - 1 november 2021

Wilfred van Elzakker stopt als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

 

Wilfred van Elzakker heeft kenbaar gemaakt zijn positie als bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland neer te leggen om zijn loopbaan als zelfstandig consultant in de foodsector te vervolgen.

Als bestuur betreuren wij het vertrek van Wilfred, maar hebben uiteraard respect voor zijn keuze. Wilfred heeft veel voor FoodDelta Zeeland betekend. Sinds 2009, bij het project “Pieken in de Delta”, was hij betrokken bij de ontwikkeling van streekproducten in Zeeland. Daar kwam de stichting Lekker Regionaal Product uit voort; met Wilfred in de rol van vice-voorzitter.


Na de fusie van de stichtingen Lekker Regionaal Product en Foodport Zeeland werd hij in 2017 voorzitter van stichting FoodDelta Zeeland en zette de groei in.
De foodsector wordt herkend en erkend om de sterke bijdrage die het levert aan de structuurversterking van Zeeland door samen te werken, te leren en te innoveren. FoodDelta Zeeland heeft hier onder voorzitterschap van Wilfred nadrukkelijk aan bijgedragen. We danken hem hiervoor.

Wilfred van Elzakker “Met spijt in mijn hart heb ik het bestuur te kennen gegeven per direct te stoppen als voorzitter van het bestuur van FoodDelta Zeeland. Ik heb een geweldige tijd gehad bij FoodDelta Zeeland, maar voel nu dat de tijd rijp is voor een nieuwe stap. Ik wens de organisatie en haar mensen het allerbeste.”

Het bestuur heeft nu de opdracht te zoeken naar een geschikte opvolger. Tot die tijd zal Ad Slabbekoorn de rol van waarnemend voorzitter op zich nemen in samenwerking met de bestuursleden, strategische partners en de werkorganisatie bureau FDZ onder leiding van Johan Dourleijn.

 

 

Bestuur stichting FoodDelta Zeeland,

Ad Slabbekoorn, René Ruisaard, Addy Risseeuw, Joris Baecke en Willem den Ouden.

 

 

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht