WILLIE WORTEL IN KRUININGEN - FoodDelta Zeeland

WILLIE WORTEL IN KRUININGEN

Datum 21 juli 2020

Op dinsdag 21 juli 2020 kwam het team van het project ‘niet-chemische onkruidbeheersing met een robot’ bijeen op de boerderij van Alex van Hootegem. Dit project is een haalbaarheidsonderzoek waarbij we onderzoeken wat er bij komt kijken om onkruiden te beheersen in de biologische wortelteelt.

Er moet nog veel onderzocht worden. Enerzijds zijn er nog veel vragen hoe we het onkruid herkennen met de camera’s en de bijbehorende software, anderzijds moet de herkenning gevolgd worden door een fysieke handeling (het schoffelen). Onze strategie is nu om het onkruid in een vroeg stadium de grond in te drukken met een ‘prikker’.

ZEELAND KAN PROTEIN DELTA WORDEN

Zeeland kan zich ontwikkelen tot een gebied dat een belangrijke bijdrage levert aan de mondiale eiwittransitie: het produceren en eten van meer duurzame eiwitten. Zeeland heeft hierbij “goud in handen” door de aanwezige foodsector in een gebied waar zowel eiwitten van het land en uit de zee geproduceerd kunnen worden. Zeeland kan hierbij uitgroeien tot een heuse Protein Delta, aldus het Zeeuws Protein Cluster

TOEKOMST VOOR KOMBUCHA

Op 12 januari jl. werd het haalbaarheidsonderzoek naar Kombucha besproken. Deze relatief nieuwe, gezonde, hippe drank op basis van gefermenteerd thee zou wel eens een toekomstige hit kunnen worden in de Zeeuwse horeca en daarbuiten. Het wordt steeds duidelijker dat de haalbaarheid van de ontwikkeling van een complete keten van lokale brouwer t/m de consument groot is. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het brouwproces, de distributie, het gebruik en de marketing.

Studenten HZ onderzoeken Eiwittransitie

Een vijftal tweedejaars studenten Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences gaat in samenwerking met FoodDelta Zeeland onderzoek doen naar de eiwittransitie vanuit een regionale en nationale context.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht