Op dinsdag 21 juli 2020 kwam het team van het project ‘niet-chemische onkruidbeheersing met een robot’ bijeen op de boerderij van Alex van Hootegem. Dit project is een haalbaarheidsonderzoek waarbij we onderzoeken wat er bij komt kijken om onkruiden te beheersen in de biologische wortelteelt.
Er moet nog veel onderzocht worden. Enerzijds zijn er nog veel vragen hoe we het onkruid herkennen met de camera’s en de bijbehorende software, anderzijds moet de herkenning gevolgd worden door een fysieke handeling (het schoffelen). Onze strategie is nu om het onkruid in een vroeg stadium de grond in te drukken met een ‘prikker’.
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!