Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair! - FoodDelta Zeeland

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

Datum 17 november 2022

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen. In samenwerking met bedrijven worden verspillingshotspots in kaart gebracht en oorzaken onderzocht. Hierna kijken we naar de mogelijke oplossingen. Wilt u hieraan meewerken, overweeg dan eens om een stageopdracht uit te zetten.

Wat kan een stagiair voor u betekenen?

Een stagiair kan uw processen in kaart brengen en meten hoeveel verlies er optreedt bij verschillende processtappen. Maar wellicht hebt u zelf al een goed inzicht in punten waar verlies optreedt en bent u juist geïnteresseerd in mogelijke oplossingen. In dat geval kan een stagiair met een concreet verspillingspunt aan de slag gaan. De stagiair kan de precieze oorzaak proberen te achterhalen en zoeken naar manieren om voedselverspilling op dat punt te verminderen.

Wat wordt er van u verwacht?

Als bedrijf verwachten we dat u beschikbaar bent om de stagiair te begeleiden voor enkele uren per week. De stagiair kan op die manier de benodigde gegevens verzamelen om aan de door u bepaalde opdracht te werken. Om werkervaring op te doen, is het goed als de stagiair op uw bedrijf een werkplek kan krijgen en eventueel kan ook een stagevergoeding van toepassing zijn.

De studenten zijn nu hard op zoek naar stageplekken, waarmee ze in januari/februari hopen te starten. Dus wees er snel bij als u interesse hebt!  We komen ook graag met u in contact als u op dit moment geen plek hebt voor een stagiair, maar wel belangstelling hebt om nu of in de toekomst mee te werken aan dit onderzoek naar voedselverspilling binnen uw bedrijf en/of sector.

U kunt contact opnemen met projectleider Voorkomen van Voedselverspilling HZ University of Applied Sciences, dr. Evelot Westerink-Duijzer (l.e.westerink-duijzer@hz.nl).

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht