De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen. In samenwerking met bedrijven worden verspillingshotspots in kaart gebracht en oorzaken onderzocht. Hierna kijken we naar de mogelijke oplossingen. Wilt u hieraan meewerken, overweeg dan eens om een stageopdracht uit te zetten.
Een stagiair kan uw processen in kaart brengen en meten hoeveel verlies er optreedt bij verschillende processtappen. Maar wellicht hebt u zelf al een goed inzicht in punten waar verlies optreedt en bent u juist geïnteresseerd in mogelijke oplossingen. In dat geval kan een stagiair met een concreet verspillingspunt aan de slag gaan. De stagiair kan de precieze oorzaak proberen te achterhalen en zoeken naar manieren om voedselverspilling op dat punt te verminderen.
Als bedrijf verwachten we dat u beschikbaar bent om de stagiair te begeleiden voor enkele uren per week. De stagiair kan op die manier de benodigde gegevens verzamelen om aan de door u bepaalde opdracht te werken. Om werkervaring op te doen, is het goed als de stagiair op uw bedrijf een werkplek kan krijgen en eventueel kan ook een stagevergoeding van toepassing zijn.
De studenten zijn nu hard op zoek naar stageplekken, waarmee ze in januari/februari hopen te starten. Dus wees er snel bij als u interesse hebt! We komen ook graag met u in contact als u op dit moment geen plek hebt voor een stagiair, maar wel belangstelling hebt om nu of in de toekomst mee te werken aan dit onderzoek naar voedselverspilling binnen uw bedrijf en/of sector.
U kunt contact opnemen met projectleider Voorkomen van Voedselverspilling HZ University of Applied Sciences, dr. Evelot Westerink-Duijzer (l.e.westerink-duijzer@hz.nl).
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!