Op maandag 5 oktober 2020 heeft bureau FDZ gesproken met vertegenwoordigers van de twee lopende initiatieven op het gebied van verbinden en opleiden van ‘young professionals’, waarbij de onderwerpen gericht zijn op de foodsector. Dit als vervolg op onze eigen themabijeenkomst ‘JIJ en de toekomst van de Zeeuwse foodsector’ op 2 april jl.
Het betreft ‘De oogst van overmorgen’ en ‘Waterpoort Young Academy’. De uitkomst was een uitgesproken intentie dat we beide programma’s gaan combineren tot één programma voor ons Zeeuwse netwerk FoodDelta Zeeland. Hier gaan we dus meer van horen!
Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.
Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.
Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!