Op maandag 5 oktober 2020 heeft bureau FDZ gesproken met vertegenwoordigers van de twee lopende initiatieven op het gebied van verbinden en opleiden van ‘young professionals’, waarbij de onderwerpen gericht zijn op de foodsector. Dit als vervolg op onze eigen themabijeenkomst ‘JIJ en de toekomst van de Zeeuwse foodsector’ op 2 april jl.
Het betreft ‘De oogst van overmorgen’ en ‘Waterpoort Young Academy’. De uitkomst was een uitgesproken intentie dat we beide programma’s gaan combineren tot één programma voor ons Zeeuwse netwerk FoodDelta Zeeland. Hier gaan we dus meer van horen!
Zeeland kan zich ontwikkelen tot een gebied dat een belangrijke bijdrage levert aan de mondiale eiwittransitie: het produceren en eten van meer duurzame eiwitten. Zeeland heeft hierbij “goud in handen” door de aanwezige foodsector in een gebied waar zowel eiwitten van het land en uit de zee geproduceerd kunnen worden. Zeeland kan hierbij uitgroeien tot een heuse Protein Delta, aldus het Zeeuws Protein Cluster
Op 12 januari jl. werd het haalbaarheidsonderzoek naar Kombucha besproken. Deze relatief nieuwe, gezonde, hippe drank op basis van gefermenteerd thee zou wel eens een toekomstige hit kunnen worden in de Zeeuwse horeca en daarbuiten. Het wordt steeds duidelijker dat de haalbaarheid van de ontwikkeling van een complete keten van lokale brouwer t/m de consument groot is. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het brouwproces, de distributie, het gebruik en de marketing.
Een vijftal tweedejaars studenten Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences gaat in samenwerking met FoodDelta Zeeland onderzoek doen naar de eiwittransitie vanuit een regionale en nationale context.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!