Zeeland kan zich ontwikkelen tot een gebied dat een belangrijke bijdrage levert aan de mondiale eiwittransitie: het produceren en eten van meer duurzame eiwitten. Zeeland heeft hierbij “goud in handen” door de aanwezige foodsector in een gebied waar zowel eiwitten van het land en uit de zee geproduceerd kunnen worden. Zeeland kan hierbij uitgroeien tot een heuse Protein Delta, aldus het Zeeuws Protein Cluster.
Deze bevindingen en de ambitie uit te groeien tot Protein Delta staan in het eindverslag opgesteld door bureau FDZ als afronding van de bijeenkomsten van het Zeeuws Protein Cluster in 2020. Hierbij sprak een 25-tal deelnemers uit het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en de provinciale overheid met elkaar teneinde een collectieve ambitie op het gebied van de eiwittransitie te vinden. Dat is met dit resultaat goed gelukt! We hopen u later over het vervolg te kunnen berichten.
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!