Zeeland kan zich ontwikkelen tot een gebied dat een belangrijke bijdrage levert aan de mondiale eiwittransitie: het produceren en eten van meer duurzame eiwitten. Zeeland heeft hierbij “goud in handen” door de aanwezige foodsector in een gebied waar zowel eiwitten van het land en uit de zee geproduceerd kunnen worden. Zeeland kan hierbij uitgroeien tot een heuse Protein Delta, aldus het Zeeuws Protein Cluster.
Deze bevindingen en de ambitie uit te groeien tot Protein Delta staan in het eindverslag opgesteld door bureau FDZ als afronding van de bijeenkomsten van het Zeeuws Protein Cluster in 2020. Hierbij sprak een 25-tal deelnemers uit het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en de provinciale overheid met elkaar teneinde een collectieve ambitie op het gebied van de eiwittransitie te vinden. Dat is met dit resultaat goed gelukt! We hopen u later over het vervolg te kunnen berichten.
Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.
Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland?
Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!