ZEKER ZEEUWS CHEFS’ FOOD TOUR LEGT RIJKDOM BLOOT - FoodDelta Zeeland

ZEKER ZEEUWS CHEFS’ FOOD TOUR LEGT RIJKDOM BLOOT

Datum 5 oktober 2020

Op maandag 5 oktober vonden de opnames door Omroep Zeeland plaats van de ‘Zeker Zeeuws Chefs’ Foodtour’. Een initiatief van de Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws om met een grote touringcar op een veilige manier met een vijftal Zeeuwse chefs mooie Zeeuwse streekproducten op te gaan halen bij de producenten.

Na het boodschappen doen reed het gezelschap naar een kookstudio in Yerseke om aldaar in de keuken aan de slag te gaan en elkaar te inspireren. De uitzending vindt plaats op maandag 12 oktober bij Omroep Zeeland. Een mooi voorbeeld van de kansen die Zeeland biedt voor korte ketens van producent naar restaurant.

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht