Op maandag 5 oktober vonden de opnames door Omroep Zeeland plaats van de ‘Zeker Zeeuws Chefs’ Foodtour’. Een initiatief van de Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws om met een grote touringcar op een veilige manier met een vijftal Zeeuwse chefs mooie Zeeuwse streekproducten op te gaan halen bij de producenten.
Na het boodschappen doen reed het gezelschap naar een kookstudio in Yerseke om aldaar in de keuken aan de slag te gaan en elkaar te inspireren. De uitzending vindt plaats op maandag 12 oktober bij Omroep Zeeland. Een mooi voorbeeld van de kansen die Zeeland biedt voor korte ketens van producent naar restaurant.
Zeeland kan zich ontwikkelen tot een gebied dat een belangrijke bijdrage levert aan de mondiale eiwittransitie: het produceren en eten van meer duurzame eiwitten. Zeeland heeft hierbij “goud in handen” door de aanwezige foodsector in een gebied waar zowel eiwitten van het land en uit de zee geproduceerd kunnen worden. Zeeland kan hierbij uitgroeien tot een heuse Protein Delta, aldus het Zeeuws Protein Cluster
Op 12 januari jl. werd het haalbaarheidsonderzoek naar Kombucha besproken. Deze relatief nieuwe, gezonde, hippe drank op basis van gefermenteerd thee zou wel eens een toekomstige hit kunnen worden in de Zeeuwse horeca en daarbuiten. Het wordt steeds duidelijker dat de haalbaarheid van de ontwikkeling van een complete keten van lokale brouwer t/m de consument groot is. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het brouwproces, de distributie, het gebruik en de marketing.
Een vijftal tweedejaars studenten Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences gaat in samenwerking met FoodDelta Zeeland onderzoek doen naar de eiwittransitie vanuit een regionale en nationale context.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!