Ondernemen met reststromen - FoodDelta Zeeland

Datum 1 november 2022

UITNODIGING

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond.

PROGRAMMA

We zullen onderstaande programma twee keer aanbieden. Dit geeft u de mogelijkheid om aan te sluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen. 

 • Introductie van het programma - Ivo Ploegsma, SFI  
 • Kennis en toepassing: voedselreststromen naar toepassingen in voedsel - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB
 • Ondernemers aan het woord: Wat levert reststroom verwaarding op? Wat zijn de uitdagingen? 
  • Peelpioneers, Martijn Zieverink
  • Evers Special, Koen van Kessel
 • Food in Transitie 2030: De mens centraal bij technische en technologische innovatie - Astrid van Hest, Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie
 • Verwaarding door milde verwerking van groente en fruit zijstromen: reduceer voedselverspilling en lever een bijdrage aan duurzame ketens - Martijntje Vollebregt, WFBR en Anne Terhorst, FTB
 • Aan de slag in de verwerkingsfabriek voor (plantaardige) zijstromen - Jos de Boer, FTB en Felix van Rijsingen, vanRijsingengreen
 • Paneldiscussie o.l.v. Sanne Stroosnijder / Toine Hultermans, met ondernemers uit de sector.
 • Wrap up en vervolgstappen - Ivo Ploegsma, SFI 

Rondleiding Voedselverwerkingsfabriek: Na afloop van het middagprogramma om 16:00 uur bieden we de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in de voedselverwerkingsfabriek. Ontdek de mogelijkheden voor het testen, opschalen en produceren van voedsel en leer over nieuwe technologieën.

 

VOOR WIE

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd speciaal voor: 

 • Voedselverwerkers die interesse hebben om reststromen te verwaarden of al hiermee bezig zijn en op zoek zijn hoe ze de volgende stap kunnen zetten. 
 • (Technologie)bedrijven met een technologie die kan worden ingezet bij valoriseren van reststromen. 
 • Voedselverwerkers en afzetters die interesse hebben om geupcyclede ingrediënten/producten te gebruiken in hun portfolio. 
 • Retailers die mooie en lekkere producten, gemaakt vanuit reststromen op willen nemen in hun assortiment.
 • Reststroom enthousiastelingen.

AANMELDEN >> Sustainable Food Initiative

LOCATIE

Food Tech Brainport 
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Food Tech Brain Park

 

Dit evenement is het eerste in een reeks van drie evenementen, die de komende maanden bij verschillende Field Labs zullen plaatsvinden. Andere thema's die aan bod zullen komen zijn automatisering en gezonde inhoudsstoffen in voeding. Dit evenement is een samenwerking van:

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht