Online bijeenkomst Korte Ketens - FoodDelta Zeeland

Online bijeenkomst Korte Ketens

Datum 13 april 2021

Kansen voor korte voedselketens Zeeland

Afgelopen jaar stegen de verkopen van producenten aan consumenten via slechts één tussenschakel zoals bijvoorbeeld horeca en retail naar 1,2 miljard. Pik jij hier een graantje van mee? Laat je inspireren!

mj-0512-oss-landwinkel--spierings--winkel-022

In een online bijeenkomst neemt Mariska van Koulil van ZLTO je in vogelvlucht mee in de huidige korte voedselketen wereld. Zeeuwse ontwikkelingen met een aantal inspirerende initiatieven worden door Marijn van Son van FoodDelta Zeeland naar voren gebracht. Bart Kraaijvanger van de landelijke Taskforce Korte Keten gaat aan de hand van een aantal voorbeelden in op de kunst van marketing. Tevens staat  het praktijkervaringsverhaal van Gert Jan Hiel van I Love Zeeland Appelsap op het programma. Op een eigentijdse wijze zet hij de sappen in de markt met rechtstreekse verkoop aan de horeca en verkrijgbaarheid bij veel groothandels in Zeeland en ook steeds meer in de rest van Nederland. Bij de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid om je eigen vragen te stellen en om onderling van gedachten te wisselen.

De bijeenkomst is bedoeld voor Zeeuwse producenten, korte voedselketen-ondernemers, horeca-bedrijven en ieder die verder betrokken of geïnteresseerd is. Na aanmelding ontvang je ongeveer een week voor de bijeenkomst een link om deel te nemen aan de bijeenkomst.    

 

Aanmelden via ZLTO >> https://www.zlto.nl/bijeenkomsten/openbaar/kansen-voor-korte-voedselketens-zeeland

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project ‘Kennisdeling, de sleutel tot een succesvolle transitie naar een duurzame landbouw’ en wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht