Online deelnemersbijeenkomst 'Zichtbaarheid' - FoodDelta Zeeland

Online deelnemersbijeenkomst 'Zichtbaarheid'

Datum 15 december 2020

Het is alweer december en 2020 is bijna geschiedenis. Een bijzonder en uitdagend jaar voor u en ons vanwege de pandemie. Wij hebben vanwege de corona-voorschriften dit jaar geen fysieke deelnemersbijeenkomst kunnen organiseren. Toch willen we u van harte uitnodigen voor een digitale bijeenkomst voor de deelnemers aan ons netwerk. Hiertoe krijgt u binnenkort een link toegestuurd. Het thema is ZICHTBAARHEID en wellicht kan het toegestuurde presentje u hierbij helpen!

Tijdens de bijeenkomst zullen we activiteiten van FoodDelta Zeeland in 2020 kort belichten en aangeven hoe u daaraan kunt deelnemen in 2021. Daarna willen we aan de hand van onze nieuwe website met u in gesprek over zichtbaarheid van uw organisatie en hoe FoodDelta Zeeland daarbij kan helpen. We hopen dat u in de gelegenheid bent om op deze wijze het jaar met ons af te sluiten.

 

De link voor deelname wordt aan de deelnemers van ons netwerk op 14 december toegestuurd.

BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht