Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector

Datum 1 december 2020

Wat gebeurt er al in Nederland? Wat kan er en ook wat zal er moeten gebeuren? Wat vraagt de klant en de omgeving? Wat doen we al wel in Zeeland? Welke bedrijven in onze regio zijn bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor Zeeland? Wat moeten wij in onze Foodsector doen? Maar ook wat kunnen we doen om (extra) innovatief te zijn?

Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren, en deel.

Want doel van deze bijeenkomst is ook het samen gaan brengen van een Zeeuws netwerk van bedrijven en organisaties. Om zo te bepalen waar de echte kansen op dit thema in Zeeland liggen. We bepalen samen (het innovatie netwerk) wat de volgende stap moet zijn. 

FoodDelta Zeeland nodigt u graag uit om deel te nemen aan het startschot: de digitale thema bijeenkomt “Duurzame en innovatieve verpakkingen voor de Foodsector”  op dinsdag 1 december.

Programma;

15.00; inloggen, welkom, korte uitleg

15.05; Marcel Keuenhof (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, KIDV) over trends en ontwikkelingen.

15.25: Drie Zeeuwse bedrijven met hun toelichting op dit thema, verzorgd door:

            Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet

            Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg

            Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele

16.15: opsplitsen in sub-groepen: Inventariseren van kansen en verwachtingen.

            Wat kun je bieden? Wat heb je nodig? Wat is de volgende stap in Zeeland en wie doet mee?

16.45: Plenaire terugkoppeling; conclusie?

 

Meld u aan via communicatie@fooddeltazeeland.nl

 

Op 27 november ontvangt u dan per mail nadere informatei met de link om deel te kunnen nemen aan deze digitale bijeenkomst.

Vragen? Mail naar Marijn van Son; m.vanson@fooddeltazeeland.nl

 

 

 

 

17.00: afsluiting

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht