Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector

Datum 1 december 2020

Wat gebeurt er al in Nederland? Wat kan er en ook wat zal er moeten gebeuren? Wat vraagt de klant en de omgeving? Wat doen we al wel in Zeeland? Welke bedrijven in onze regio zijn bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor Zeeland? Wat moeten wij in onze Foodsector doen? Maar ook wat kunnen we doen om (extra) innovatief te zijn?

Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren, en deel.

Want doel van deze bijeenkomst is ook het samen gaan brengen van een Zeeuws netwerk van bedrijven en organisaties. Om zo te bepalen waar de echte kansen op dit thema in Zeeland liggen. We bepalen samen (het innovatie netwerk) wat de volgende stap moet zijn. 

FoodDelta Zeeland nodigt u graag uit om deel te nemen aan het startschot: de digitale thema bijeenkomt “Duurzame en innovatieve verpakkingen voor de Foodsector”  op dinsdag 1 december.

Programma;

15.00; inloggen, welkom, korte uitleg

15.05; Marcel Keuenhof (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, KIDV) over trends en ontwikkelingen.

15.25: Drie Zeeuwse bedrijven met hun toelichting op dit thema, verzorgd door:

            Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet

            Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg

            Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele

16.15: opsplitsen in sub-groepen: Inventariseren van kansen en verwachtingen.

            Wat kun je bieden? Wat heb je nodig? Wat is de volgende stap in Zeeland en wie doet mee?

16.45: Plenaire terugkoppeling; conclusie?

 

Meld u aan via communicatie@fooddeltazeeland.nl

 

Op 27 november ontvangt u dan per mail nadere informatei met de link om deel te kunnen nemen aan deze digitale bijeenkomst.

Vragen? Mail naar Marijn van Son; m.vanson@fooddeltazeeland.nl

 

 

 

 

17.00: afsluiting

CREATIVITEIT IN ZEEUWS PROTEIN CLUSTER

Woensdag 15 september kwamen deelnemers van het Zeeuws Protein Cluster (bedrijven, overheden, en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van duurzame eiwitten) naar de studio van Foodcurators in Middelburg voor een creatieve workshop. De ambitie om samen een Protein Delta te gaan vormen lag er al, maar wat is de volgende stap om dit in gezamenlijkheid en samenhang te gaan realiseren?

TKI-BEZOEK AGRI & FOOD SMAAKT NAAR MEER

Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid.

Versterken foodsector in de Bevelanden

De foodsector in de Regio De Bevelanden levert een prachtig palet aan producten. Het is een speciaal en bijzonder voedselproducerend gebied met veel aantrekkelijke elementen waar we trots op zijn. De ondernemingen vormen samen complete ketens, waarbij het voedsel vanuit de grond en het water tot in de mond van de consument gebracht wordt.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht