Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Duurzame & Innovatieve verpakkingen voor de Foodsector

Datum 1 december 2020

Wat gebeurt er al in Nederland? Wat kan er en ook wat zal er moeten gebeuren? Wat vraagt de klant en de omgeving? Wat doen we al wel in Zeeland? Welke bedrijven in onze regio zijn bezig met duurzame en innovatieve verpakkingen? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor Zeeland? Wat moeten wij in onze Foodsector doen? Maar ook wat kunnen we doen om (extra) innovatief te zijn?

Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren, en deel.

Want doel van deze bijeenkomst is ook het samen gaan brengen van een Zeeuws netwerk van bedrijven en organisaties. Om zo te bepalen waar de echte kansen op dit thema in Zeeland liggen. We bepalen samen (het innovatie netwerk) wat de volgende stap moet zijn. 

FoodDelta Zeeland nodigt u graag uit om deel te nemen aan het startschot: de digitale thema bijeenkomt “Duurzame en innovatieve verpakkingen voor de Foodsector”  op dinsdag 1 december.

Programma;

15.00; inloggen, welkom, korte uitleg

15.05; Marcel Keuenhof (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, KIDV) over trends en ontwikkelingen.

15.25: Drie Zeeuwse bedrijven met hun toelichting op dit thema, verzorgd door:

            Peter Nieuwkerk van Budelpack Europe uit Poortvliet

            Jasja de Bree van Weststrate Verpakkingen uit Middelburg

            Hans Blaak van VAM Watertech uit Borsele

16.15: opsplitsen in sub-groepen: Inventariseren van kansen en verwachtingen.

            Wat kun je bieden? Wat heb je nodig? Wat is de volgende stap in Zeeland en wie doet mee?

16.45: Plenaire terugkoppeling; conclusie?

 

Meld u aan via communicatie@fooddeltazeeland.nl

 

Op 27 november ontvangt u dan per mail nadere informatei met de link om deel te kunnen nemen aan deze digitale bijeenkomst.

Vragen? Mail naar Marijn van Son; m.vanson@fooddeltazeeland.nl

 

 

 

 

17.00: afsluiting

BEDRIJFSLEVEN BETROKKEN BIJ NIEUWE OPLEIDING PROCES OPERATOR FOOD

De Zeeuwse MBO onderwijsinstelling Scalda gaat een nieuwe opleiding Proces Operator Food ontwikkelen. De behoefte hieraan kwam aan het licht tijdens het project Groen Onderwijs/ Samenwerken in de Groene Delta, waar Zeeuwse beroepsopleidingen samen met FoodDelta Zeeland en ZLTO de Zeeuwse food-opleidingen vernieuwen. Bij met name de keuzedelen van de nieuwe opleiding kan de inbreng van het Zeeuwse bedrijfsleven groot zijn. Er wordt gezocht naar nieuwe vormen van samenwerking en aansluiting bij de actuele vraagstukken uit de praktijk.

KANSEN VOOR SLIMME SAMENWERKING FOODKETENS

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren. Dat is voor met name MKB-bedrijven een uitdagende opgave.

Boer EN Zorg

Vers voedsel uit de regio dat perfect bereid op het bord komt van bewoners van zorginstellingen. De combinatie van Boer EN Zorg die vier Zeeuwse ondernemers (Jeroen de Vries, Hans Everse, Tim Moerman en Marijn van Son) hebben bedacht, was dinsdag goed voor goud tijdens het evenement Rabo Food Forward West-Brabant & Zeeland.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht