Online Themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu? - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu?

Datum 11 juni 2020

Wat kunnen we in Nederland doen om meer zelfvoorzienend te worden in de behoefte aan meer en andere innovatieve eiwitten?
 
Welke kansen zijn er dan in Zeeland? Op het land en in de zee? Hoe zorgen we voor toekomstbestendige verdienmodellen, voor teler, verwerkende industrie en retail?
 
Wat doen we al wel, maar wat zouden we nog beter kunnen doen? Wat of wie heeft u daar voor nodig?
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren, en deel. En maak met elkaar (het innovatie netwerk) de volgende stap.
 
Doel van deze bijeenkomst is het samen brengen van een Zeeuws cluster van bedrijven en organisaties om zo een concreet onderzoek- en innovatieprogramma specifiek voor eiwitten op te zetten, in verbinding met andere regionale en nationale initiatieven.

 
HAS Hogeschool en FoodDelta Zeeland nodigen u graag uit om deel te nemen aan het startschot: de digitale thema bijeenkomt, georganiseerd in samenwerking met The Protein Cluster “Eiwitten? Zeeland, en wat nu?”

 

PROGRAMMA
14:00  inloggen, ontvangst, korte uitleg
14:05  Jeroen Willemsen (The Protein Cluster); toelichting op de Nationale Eiwitstrategie
14:25  Mariët van de Noort (MFH Pulses); Wat vraagt de markt?

14:45  opsplitsen in subgroepen: Ophalen van kansen en verwachtingen.
> Waar loop je tegenaan?
> Wat kun je bieden?
> Wie doet mee aan de volgende stappen in Zeeland?

15:20  weer centraal
15:25  Fred van de Velde, Lector Eiwit Transitie in Voeding (HAS Hogeschool) en Jasper van Houcke, Coördinator Aquaculture Research (HZ University) met voorbeelden van toegepast onderzoek op land en in zee.

15:50  rondvraag, aanpak en afsluiting

Bedrijven gezocht die minder aardappelen of uien willen verspillen

Als uw bedrijf werkzaam is in de foodketen (van uitgangsmaterialen, teelt, verwerking, transport t/m winkels en restaurants) van aardappels en/of uien dan zoeken we u!
Hogeschool Zeeland en andere hogescholen, universiteiten en bedrijven werken aan het project ‘Voorkomen van voedselverspilling’. De definitie van voedselverspilling is: al het voedsel dat voor menselijke consumptie is bedoeld, maar hier niet voor wordt gebruikt.

Zeeland moet de Protein Delta van Nederland worden

We moeten er met z'n allen aan geloven: de eiwittransitie. Klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het resultaat ervan ligt al regelmatig op je bord in de vorm van bijvoorbeeld mosselen of een stukje vegavlees. Zeeland zou voorop kunnen lopen in dit hele proces. Sterker nog, dat doen we al een beetje. "Op het veld staan de gewassen al en de marine-eiwitten hebben we ook."

Kernteam Actielijn Agri-/Aquafoodsector Samenwerking De Bevelanden

Voor de gemeentelijke Samenwerking in de Bevelanden is FoodDelta Zeeland betrokken voor de actielijn Agri-/Aquafoodsector. Samen met vertegenwoordigers uit de Triple Helix wordt het kernteam gevormd. In dit kernteam wordt de gezamenlijke ambitie met bijbehorende activiteiten ontwikkeld.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht