Online Themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu? - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu?

Datum 11 juni 2020

Wat kunnen we in Nederland doen om meer zelfvoorzienend te worden in de behoefte aan meer en andere innovatieve eiwitten?
 
Welke kansen zijn er dan in Zeeland? Op het land en in de zee? Hoe zorgen we voor toekomstbestendige verdienmodellen, voor teler, verwerkende industrie en retail?
 
Wat doen we al wel, maar wat zouden we nog beter kunnen doen? Wat of wie heeft u daar voor nodig?
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren, en deel. En maak met elkaar (het innovatie netwerk) de volgende stap.
 
Doel van deze bijeenkomst is het samen brengen van een Zeeuws cluster van bedrijven en organisaties om zo een concreet onderzoek- en innovatieprogramma specifiek voor eiwitten op te zetten, in verbinding met andere regionale en nationale initiatieven.

 
HAS Hogeschool en FoodDelta Zeeland nodigen u graag uit om deel te nemen aan het startschot: de digitale thema bijeenkomt, georganiseerd in samenwerking met The Protein Cluster “Eiwitten? Zeeland, en wat nu?”

 

PROGRAMMA
14:00  inloggen, ontvangst, korte uitleg
14:05  Jeroen Willemsen (The Protein Cluster); toelichting op de Nationale Eiwitstrategie
14:25  Mariët van de Noort (MFH Pulses); Wat vraagt de markt?

14:45  opsplitsen in subgroepen: Ophalen van kansen en verwachtingen.
> Waar loop je tegenaan?
> Wat kun je bieden?
> Wie doet mee aan de volgende stappen in Zeeland?

15:20  weer centraal
15:25  Fred van de Velde, Lector Eiwit Transitie in Voeding (HAS Hogeschool) en Jasper van Houcke, Coördinator Aquaculture Research (HZ University) met voorbeelden van toegepast onderzoek op land en in zee.

15:50  rondvraag, aanpak en afsluiting

Doorontwikkeling KAAP

‘Project New Waves gaat De KAAP een enorme boost geven’ . De KAAP wordt hét innovatiepunt waar thema’s food, energie en water samenkomen. En FoodDelta Zeeland doet en denkt mee!

Masterclass micro algen in food producten

Op dinsdagavond 12 maart organiseert HZ University of Applied Sciences een interessante masterclass over de toepassing van micro algen in food producten. De masterclass wordt gegeven door Filips Jager, oprichter en co-owner van I AM ALGAE.

Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord

Op woensdag 6 maart organiseert Bureau FoodDelta Zeeland in opdracht van Euregio Scheldemond de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht