Online Themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu? - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Eiwitten? Zeeland, en wat nu?

Datum 11 juni 2020

Wat kunnen we in Nederland doen om meer zelfvoorzienend te worden in de behoefte aan meer en andere innovatieve eiwitten?
 
Welke kansen zijn er dan in Zeeland? Op het land en in de zee? Hoe zorgen we voor toekomstbestendige verdienmodellen, voor teler, verwerkende industrie en retail?
 
Wat doen we al wel, maar wat zouden we nog beter kunnen doen? Wat of wie heeft u daar voor nodig?
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren, en deel. En maak met elkaar (het innovatie netwerk) de volgende stap.
 
Doel van deze bijeenkomst is het samen brengen van een Zeeuws cluster van bedrijven en organisaties om zo een concreet onderzoek- en innovatieprogramma specifiek voor eiwitten op te zetten, in verbinding met andere regionale en nationale initiatieven.

 
HAS Hogeschool en FoodDelta Zeeland nodigen u graag uit om deel te nemen aan het startschot: de digitale thema bijeenkomt, georganiseerd in samenwerking met The Protein Cluster “Eiwitten? Zeeland, en wat nu?”

 

PROGRAMMA
14:00  inloggen, ontvangst, korte uitleg
14:05  Jeroen Willemsen (The Protein Cluster); toelichting op de Nationale Eiwitstrategie
14:25  Mariët van de Noort (MFH Pulses); Wat vraagt de markt?

14:45  opsplitsen in subgroepen: Ophalen van kansen en verwachtingen.
> Waar loop je tegenaan?
> Wat kun je bieden?
> Wie doet mee aan de volgende stappen in Zeeland?

15:20  weer centraal
15:25  Fred van de Velde, Lector Eiwit Transitie in Voeding (HAS Hogeschool) en Jasper van Houcke, Coördinator Aquaculture Research (HZ University) met voorbeelden van toegepast onderzoek op land en in zee.

15:50  rondvraag, aanpak en afsluiting

Samenwerking met The Protein Community

Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland

The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie

FIT2030 Confettimoment bij FoodDelta Zeeland

Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.

Food & Gastronomy, nieuwe opleiding HZ University of Applied Sciences

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 5.000 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht