Online Themabijeenkomst Procesoperator Food - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Procesoperator Food

Datum 14 april 2021

Scalda gaat een nieuwe MBO-opleiding Procesoperator Food ontwikkelen en wil dat graag samen doen met het bedrijfsleven.

Op de themabijeenkomst willen we dus met elkaar in gesprek gaan hoe de grootste toegevoegde waarde voor u bereikt kan worden.

Is dit ook belangrijk voor de toekomst van úw bedrijf? Dan is dit de kans om uw wensen kenbaar te maken.

 

Programma

Welkom, door Johan Dourleijn (FoodDelta Zeeland) en Sofie van Scheyen (Scalda)

De betekenis is van de procesoperator in de praktijk, door Wouter Labrujere (LambWeston-Meijer

Uitleg opbouw van MBO-opleiding Procesoperator Food

Hybride onderwijs samen met bedrijven, door Mischa Flore (Scalda) en Arry Verhagen (SOL)

Brainstorm over mogelijke participatie van bedrijven binnen de opleiding

Hoe verder?

Afsluiting

 

U  wordt van harte uitgenodigd aan deze themabijeenkomst deel te nemen.  U dient zich aan te melden door een email met daarin uw naam + de naam van uw organisatie te sturen naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl.

Na aanmelding ontvangt u enkele dagen van te voren een link voor de online bijeenkomst.

 

Link naar de uitnodiging: https://bit.ly/3fdt2dV

Zeeland Protein Delta voor meer plantaardige eiwitten

De transitie naar een voedselpatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten is één van de grote mondiale uitdagingen van deze tijd. Een agrarische en zilte provincie als Zeeland kan daar een belangrijke rol in vervullen als ‘Protein Delta’, blijkt uit onderzoek van FoodDelta Zeeland.

NOG MEER MATCHMAKING IN HET VERWAARDEN VAN NEVENSTROMEN

Op 23 maart werden in de themabijeenkomst ‘Verwaarden van Nevenstromen’ eerst drie presentaties gegeven om de aanwezigen een goed beeld te geven van wat er al gedaan wordt.

DIGITALE KETENSAMENWERKING VRAAGT OM VERVOLG

Op 11 maart werd in de themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking de gelijknamige verkenning (zie eerder nieuwsbericht hierover) samengevat en besproken aan de hand van concrete regionale voorbeelden. De conclusie werd treffend verwoord: “Slimme, digitale, ketensamenwerking is essentieel voor het toekomstige concurrentievermogen van de Zeeuwse foodsector. Maar let op… afwachten is de boot missen! We moeten elkaar daarbij vooruit helpen”. Vervolgens werden door het HZ lectoraat Supply Chain Innovation en het Impuls-programma Digitaal Doen Zeeland concrete handvatten aangereikt om hiermee verder te gaan.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht