Online Themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking in food - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking in food

Datum 11 maart 2021

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren.

Deze bevindingen staan in het eindverslag opgesteld door Hogeschool Zeeland en bureau FDZ als afronding van de verkenning Slimme Ketensamenwerking in Food, gefinancierd door het subsidieprogramma Zeeland in Stroomversnelling. In deze verkenning werd gewerkt met vier concrete Zeeuwse foodketens: de aardappel-, hardfruit-, fruitsap- en mosselketen.

We organiseren een online themabijeenkomst om de uitkomsten van deze verkenning nader met u te bespreken en samen na te denken over vervolgstappen. Daarbij zoeken we ook de aansluiting bij het splinternieuwe MKB-programma Digitaal Doen Zeeland, gericht op verdere digitalisering van het Zeeuwse bedrijfsleven.

 

Link naar uitnodiging en om aan te melden: https://bit.ly/3pvMzrv

Onkruid wieden met een robot vraagt om pioniers

De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Niet-chemische onkruidbeheersing met een robot is afgerond en is elders op deze website (innovatieprogramma/digitalisering en robotisering) beschikbaar.

Regionale foodketens in Zeeland

Regionale Voedselsystemen kunnen positief bijdragen aan alle vraagstukken die spelen rondom voedsel. Denk daarbij aan vraagstukken rondom voedselzekerheid, veiligheid, betaalbaarheid, en impact van huidige productiemethoden op gezondheid, milieu en landschap

Caroline Verwijs nieuwe bestuursvoorzitter van stichting FoodDelta Zeeland

Het bestuur van de stichting FoodDelta Zeeland is zeer verheugd te kunnen melden dat Caroline Verwijs de positie van bestuursvoorzitter van de stichting heeft aanvaard. Daarmee is de vacature die ontstond door het vertrek van Wilfred van Elzakker in korte tijd ingevuld met een van Zeelands gewaardeerde foodprofessionals uit het bedrijfsleven.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht