Online Themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking in food - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Slimme Ketensamenwerking in food

Datum 11 maart 2021

Door slimme uitwisseling van gegevens binnen de voedselproducerende ketens van Zeeland valt nog veel toegevoegde waarde te creëren. Op het gebied van transparante, efficiënte en robuuste productiemethoden kan er door informatiedeling nog veel verbeterd worden. Dat betekent echter wel dat de partijen meer ervaring moeten opdoen met deze vorm van samenwerking en verder moeten digitaliseren.

Deze bevindingen staan in het eindverslag opgesteld door Hogeschool Zeeland en bureau FDZ als afronding van de verkenning Slimme Ketensamenwerking in Food, gefinancierd door het subsidieprogramma Zeeland in Stroomversnelling. In deze verkenning werd gewerkt met vier concrete Zeeuwse foodketens: de aardappel-, hardfruit-, fruitsap- en mosselketen.

We organiseren een online themabijeenkomst om de uitkomsten van deze verkenning nader met u te bespreken en samen na te denken over vervolgstappen. Daarbij zoeken we ook de aansluiting bij het splinternieuwe MKB-programma Digitaal Doen Zeeland, gericht op verdere digitalisering van het Zeeuwse bedrijfsleven.

 

Link naar uitnodiging en om aan te melden: https://bit.ly/3pvMzrv

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht