Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten

Datum 15 juni 2021

 

Online themabijeenkomst over meer afstemming tussen aanbod en vraag in de regio; Verandering van spijs doet eten 

“We gaan over naar een regionaal voedsel systeem. Deze regionale afzet kan groeien door met de keten meer variatie in vraaggestuurd telen toe te passen. Vertical farming, strokenteelt, pixellandbouw, voedselbossen; dat zijn de voorbeelden”


Om een regionaal voedsel systeem te realiseren is groei in regionale afzet noodzakelijk. Regionale afzet kan echt gaan groeien als er meer vraaggestuurd en met meer variatie geteeld gaat worden door innovatieve teelttechnieken toe te passen.

Op deze thema bijeenkomst worden 4 innovatieve technieken gepresenteerd. De technieken (de aanbodkant) worden toegelicht maar de focus wordt gelegd op kansen/ontwikkelingen, de keten en de afzet (de vraagkant).
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren en deel. Maak met elkaar de volgende stap.

 

Programma

15.00  Welkom, door Marijn van Son (FoodDelta Zeeland) 


Strokenteelt: Het Zeeuwse Landschap, Suzanne van der Straat,
Pixelfarming; Pixelfarming.eu, Cindy Hoetmer
Vertical Farming; OwnGreens, John Bijl
Voedselbossen; Beheerlyckheid, Vincent Dellebeke

16.00  .......................  Korte Pauze ....................... 

opsplitsen in 4 sub-groepen.
Centrale vraag: De techniek, het aanbod is er, maar wanneer zien we dit nieuwe aanbod op het bord, in het schap of op het menu? Wie doet wat?

Korte terugkoppeling

17.00   Afsluiting

U  wordt van harte uitgenodigd aan deze themabijeenkomst deel te nemen.  U dient zich aan te melden door een email met daarin uw naam + de naam van uw organisatie te sturen naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl

 

 

Wilt u voedselverspilling terugdringen? Neem een stagiair!

De Verenigde Naties hebben als streefdoel gesteld om voedselverspilling te halveren in 2030 ten opzichte van 2015. Om dit te bereiken, werkt HZ samen met andere hogescholen aan het terugdringen van voedselverspilling binnen de diverse schakels in de voedselketen.

Innovatiebijeenkomst Werken in Food

Vinden, binden en boeien van medewerkers vraagt om nieuwe manieren van werkgeverschap.
De komende jaren wordt hier in Zeeland specifiek op ingezet door samenwerkende partijen binnen de foodsector. Ook u kunt actief meedoen en uw bedrijf op dit gebied meer toekomstgericht maken.

Ondernemen met reststromen

Op dinsdag 1 november 2022 organiseren het Sustainable Food Initiative (SFI), Food Tech Brainport (FTB) en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) het evenement "Ondernemen met reststromen" bij Food Tech Brainport in Helmond. U kunt aansluiten van 9 tot 13u of van 12 tot 16u met een gezamenlijke netwerklunch. Tijdens de lunch kunt u kennismaken met verrassende, nieuwe producten uit reststromen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht