Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten

Datum 15 juni 2021

 

Online themabijeenkomst over meer afstemming tussen aanbod en vraag in de regio; Verandering van spijs doet eten 

“We gaan over naar een regionaal voedsel systeem. Deze regionale afzet kan groeien door met de keten meer variatie in vraaggestuurd telen toe te passen. Vertical farming, strokenteelt, pixellandbouw, voedselbossen; dat zijn de voorbeelden”


Om een regionaal voedsel systeem te realiseren is groei in regionale afzet noodzakelijk. Regionale afzet kan echt gaan groeien als er meer vraaggestuurd en met meer variatie geteeld gaat worden door innovatieve teelttechnieken toe te passen.

Op deze thema bijeenkomst worden 4 innovatieve technieken gepresenteerd. De technieken (de aanbodkant) worden toegelicht maar de focus wordt gelegd op kansen/ontwikkelingen, de keten en de afzet (de vraagkant).
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren en deel. Maak met elkaar de volgende stap.

 

Programma

15.00  Welkom, door Marijn van Son (FoodDelta Zeeland) 


Strokenteelt: Het Zeeuwse Landschap, Suzanne van der Straat,
Pixelfarming; Pixelfarming.eu, Cindy Hoetmer
Vertical Farming; OwnGreens, John Bijl
Voedselbossen; Beheerlyckheid, Vincent Dellebeke

16.00  .......................  Korte Pauze ....................... 

opsplitsen in 4 sub-groepen.
Centrale vraag: De techniek, het aanbod is er, maar wanneer zien we dit nieuwe aanbod op het bord, in het schap of op het menu? Wie doet wat?

Korte terugkoppeling

17.00   Afsluiting

U  wordt van harte uitgenodigd aan deze themabijeenkomst deel te nemen.  U dient zich aan te melden door een email met daarin uw naam + de naam van uw organisatie te sturen naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl

 

 

CREATIVITEIT IN ZEEUWS PROTEIN CLUSTER

Woensdag 15 september kwamen deelnemers van het Zeeuws Protein Cluster (bedrijven, overheden, en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van duurzame eiwitten) naar de studio van Foodcurators in Middelburg voor een creatieve workshop. De ambitie om samen een Protein Delta te gaan vormen lag er al, maar wat is de volgende stap om dit in gezamenlijkheid en samenhang te gaan realiseren?

TKI-BEZOEK AGRI & FOOD SMAAKT NAAR MEER

Op vrijdag 10 september bezocht een delegatie van het bureau TKI (topconsortia kennis en innovatie) van de Topsector Agri & Food onze provincie. Directeur Kees de Gooijer en innovatiemakelaar Ivo Ploegsma werden door Johan Dourleijn en Wilfred van Elzakker van FoodDelta Zeeland en Laurens Meijering van Impuls Zeeland rondgeleid.

Versterken foodsector in de Bevelanden

De foodsector in de Regio De Bevelanden levert een prachtig palet aan producten. Het is een speciaal en bijzonder voedselproducerend gebied met veel aantrekkelijke elementen waar we trots op zijn. De ondernemingen vormen samen complete ketens, waarbij het voedsel vanuit de grond en het water tot in de mond van de consument gebracht wordt.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht