Online themabijeenkomst over meer afstemming tussen aanbod en vraag in de regio; Verandering van spijs doet eten
“We gaan over naar een regionaal voedsel systeem. Deze regionale afzet kan groeien door met de keten meer variatie in vraaggestuurd telen toe te passen. Vertical farming, strokenteelt, pixellandbouw, voedselbossen; dat zijn de voorbeelden”
Om een regionaal voedsel systeem te realiseren is groei in regionale afzet noodzakelijk. Regionale afzet kan echt gaan groeien als er meer vraaggestuurd en met meer variatie geteeld gaat worden door innovatieve teelttechnieken toe te passen.
Op deze thema bijeenkomst worden 4 innovatieve technieken gepresenteerd. De technieken (de aanbodkant) worden toegelicht maar de focus wordt gelegd op kansen/ontwikkelingen, de keten en de afzet (de vraagkant).
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren en deel. Maak met elkaar de volgende stap.
Programma
15.00 Welkom, door Marijn van Son (FoodDelta Zeeland)
Strokenteelt: Het Zeeuwse Landschap, Suzanne van der Straat,
Pixelfarming; Pixelfarming.eu, Cindy Hoetmer
Vertical Farming; OwnGreens, John Bijl
Voedselbossen; Beheerlyckheid, Vincent Dellebeke
16.00 ....................... Korte Pauze .......................
opsplitsen in 4 sub-groepen.
Centrale vraag: De techniek, het aanbod is er, maar wanneer zien we dit nieuwe aanbod op het bord, in het schap of op het menu? Wie doet wat?
Korte terugkoppeling
17.00 Afsluiting
U wordt van harte uitgenodigd aan deze themabijeenkomst deel te nemen. U dient zich aan te melden door een email met daarin uw naam + de naam van uw organisatie te sturen naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl
Van verspillen naar verwaarden in voedselproductie. Inspiratiemiddag om als Zeeuwse foodondernemer zelf hiermee aan de slag te gaan
Impact voor de eiwittransitie: samenwerking The Protein Community en FoodDelta Zeeland
The Protein Community -onderdeel van Foodvalley NL - en netwerkorganisatie FoodDelta Zeeland gaan samenwerken om bedrijven in Zeeland te ondersteunen in de eiwittransitie
Tijdens de innovatiebijeenkomst ‘Werken in de Food’ ging het FIT2030 confettikanon af bij FoodDelta Zeeland. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid bij het programma Food in Transitie 2030 (FIT2030) van SOL.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!