Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten

Datum 15 juni 2021

 

Online themabijeenkomst over meer afstemming tussen aanbod en vraag in de regio; Verandering van spijs doet eten 

“We gaan over naar een regionaal voedsel systeem. Deze regionale afzet kan groeien door met de keten meer variatie in vraaggestuurd telen toe te passen. Vertical farming, strokenteelt, pixellandbouw, voedselbossen; dat zijn de voorbeelden”


Om een regionaal voedsel systeem te realiseren is groei in regionale afzet noodzakelijk. Regionale afzet kan echt gaan groeien als er meer vraaggestuurd en met meer variatie geteeld gaat worden door innovatieve teelttechnieken toe te passen.

Op deze thema bijeenkomst worden 4 innovatieve technieken gepresenteerd. De technieken (de aanbodkant) worden toegelicht maar de focus wordt gelegd op kansen/ontwikkelingen, de keten en de afzet (de vraagkant).
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren en deel. Maak met elkaar de volgende stap.

 

Programma

15.00  Welkom, door Marijn van Son (FoodDelta Zeeland) 


Strokenteelt: Het Zeeuwse Landschap, Suzanne van der Straat,
Pixelfarming; Pixelfarming.eu, Cindy Hoetmer
Vertical Farming; OwnGreens, John Bijl
Voedselbossen; Beheerlyckheid, Vincent Dellebeke

16.00  .......................  Korte Pauze ....................... 

opsplitsen in 4 sub-groepen.
Centrale vraag: De techniek, het aanbod is er, maar wanneer zien we dit nieuwe aanbod op het bord, in het schap of op het menu? Wie doet wat?

Korte terugkoppeling

17.00   Afsluiting

U  wordt van harte uitgenodigd aan deze themabijeenkomst deel te nemen.  U dient zich aan te melden door een email met daarin uw naam + de naam van uw organisatie te sturen naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl

 

 

Het project Attracting Young Food Professionals is van start!

Veertien jonge professionals uit de Zeeuwse voedselproducerende keten komen op 7 juli voor het eerst bijeen op Hof Olmenstein.
Zij gaan de komende anderhalf jaar met elkaar aan de slag om te experimenteren met nieuwe vormen om er jonge collega’s bij te krijgen.

Protein Delta Zeeland op Floriade

Zeeuwse bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan vernieuwing van het voedselsysteem in het innovatienetwerk FoodDelta Zeeland. Met betrekking tot de eiwittransitie bouwen ze aan hun gezamenlijke ambitie Protein Delta Zeeland. In de hele keten van uitgangsmaterialen t/m winkels en restaurants wordt geïnnoveerd om duurzame plantaardige, mariene en schimmeleiwitten op het bord van de consument te krijgen.

FoodDelta Zeeland en Dutch Food Week gaan samenwerken

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven, dat is het motto van Dutch Food Week 2022 en dat sluit aan bij de thema’s van FoodDelta Zeeland, het kennis- en innovatienetwerk voor de foodsector in Zeeland. Alle reden om structureel met elkaar samen te werken m.b.t. het zichtbaar maken van de foodsector in de samenleving.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht