Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten - FoodDelta Zeeland

Online Themabijeenkomst Verandering van spijs doet eten

Datum 15 juni 2021

 

Online themabijeenkomst over meer afstemming tussen aanbod en vraag in de regio; Verandering van spijs doet eten 

“We gaan over naar een regionaal voedsel systeem. Deze regionale afzet kan groeien door met de keten meer variatie in vraaggestuurd telen toe te passen. Vertical farming, strokenteelt, pixellandbouw, voedselbossen; dat zijn de voorbeelden”


Om een regionaal voedsel systeem te realiseren is groei in regionale afzet noodzakelijk. Regionale afzet kan echt gaan groeien als er meer vraaggestuurd en met meer variatie geteeld gaat worden door innovatieve teelttechnieken toe te passen.

Op deze thema bijeenkomst worden 4 innovatieve technieken gepresenteerd. De technieken (de aanbodkant) worden toegelicht maar de focus wordt gelegd op kansen/ontwikkelingen, de keten en de afzet (de vraagkant).
 
Kom halen en brengen. Laat u informeren en inspireren en deel. Maak met elkaar de volgende stap.

 

Programma

15.00  Welkom, door Marijn van Son (FoodDelta Zeeland) 


Strokenteelt: Het Zeeuwse Landschap, Suzanne van der Straat,
Pixelfarming; Pixelfarming.eu, Cindy Hoetmer
Vertical Farming; OwnGreens, John Bijl
Voedselbossen; Beheerlyckheid, Vincent Dellebeke

16.00  .......................  Korte Pauze ....................... 

opsplitsen in 4 sub-groepen.
Centrale vraag: De techniek, het aanbod is er, maar wanneer zien we dit nieuwe aanbod op het bord, in het schap of op het menu? Wie doet wat?

Korte terugkoppeling

17.00   Afsluiting

U  wordt van harte uitgenodigd aan deze themabijeenkomst deel te nemen.  U dient zich aan te melden door een email met daarin uw naam + de naam van uw organisatie te sturen naar aanmelden@fooddeltazeeland.nl

 

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht