THE FUTURE
OF FOOD
Ambitie Protein Delta
Zeeland positioneert zich internationaal als regio waar de samenwerkende voedselproducerende ketens de mogelijkheden van het combineren van zee & land en plant & dier als bron voor duurzame eiwitten ten volle (inclusief reststromen) benutten.
Zeeland levert hiermee een zichtbare bijdrage aan de verandering van het (eiwit)menu van de consument en is een inspirerend proef- en demogebied voor de wereld. Zeeland zorgt ervoor dat de medewerkers in de sector de benodigde kennis en kunde hebben om samen de missie ‘duurzame eiwitten uit Zeeland op je bord’ te realiseren. Zeeland heeft een reputatie van creatieve en vernieuwende producent van duurzame eiwitten op je bord. We worden ook gezien als inspirerende samenwerkingspartner voor partijen buiten Zeeland.
De ambitie Protein Delta Zeeland wordt bereikt door middel van een uitvoeringsagenda. Om deze uitvoeringsagenda aan te jagen en te coördineren is een kernteam actief. Dit kernteam bestaat op dit moment uit Johan Dourleijn (bureau FDZ), Ageeth van Maldegem (HZ UAS), Petra Koenders (Rabobank), Daphne d’Hont (Impuls Zeeland) en Richard Anthonisse (Provincie Zeeland).
Zeeland Bonenland
Meer eiwitrijke gewassen in het bouwplan van de Zeeuwse boer. Daar zet dit POP3-project zich voor in. Dit project, met een looptijd 2020-2022, wil boeren…
Broodformules
Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators. In…
Bonen in de horeca
Hoe zorgen we ervoor dat we meer peulvruchten van Nederlandse bodem op het consumentenbord krijgen? Dat was de opdracht voor dit project van Foodcurators. In…