Dutch Food Week - Proef Boeren & Buren bij Buurderij XXL - FoodDelta Zeeland

Datum 12 oktober 2022

 

Proef Boeren & Buren bij Buurderij XXL

12 oktober 2022 van 17:00-19:00u | Hoofdstraat 4 in Sint-Jansteen

 

Kom naar de Buurderij van Sint-Jansteen in de Dutch Food Week! Ontmoet op woensdag 12 oktober tientallen enthousiaste producenten met hun lokale producten uit de grensregio van de gemeenten Hulst en Terneuzen evenals het Belgische Waasland. Van groenten, fruit, zuivel, eieren en vlees tot kruiden, ijs, quiche, confituur, bier, likeur, gin enzovoorts. Proef van al het lekkers en maak kans op een streekproductenpakket.

De Buurderij pakt groots uit met een XXL versie. Dit vindt van 17.00u tot 19.00u plaats in de voormalige kerk van Sint-Jansteen. De vaste producenten zijn aanwezig met proevertjes evenals gast-producenten welke alleen met speciale gelegenheden verkopen. De moeite waard om in hun kraampjes te zien en te proeven wat de grensregio aan hoeve- en streekproducten te bieden heeft. Iedereen kan deze keer vrij binnen lopen, ook als geen bestelling is gedaan. En elke bezoeker maakt kans om een mand vol met lokale producten te winnen.

Bij de buurderijen van Boeren & Buren kun je wekelijks op de website bekijken wat de lokale producenten aanbieden en dit online bestellen. De bestelling is vervolgens op een afhaalpunt op te halen. Zo ook elke week op woensdag tussen 17.00 en 18.00u in de voormalige kerk van Sint-Jansteen. In dit gebouw is The Holy Spiritus gevestigd, welke ciders, wijnen en likeuren brouwt. Tevens is het mogelijk om de bestelling op donderdag tussen 9.00 en 18.00u op te halen bij Zoetebredero in Graauw, een winkel met ambachtelijk gemaakte producten van fruit en groenten uit eigen tuin of uit de streek. Levering aan huis is eveneens een optie tot maximaal 5 kilometer rond de Buurderij. Binnenkort opent een nieuwe Buurderij haar deuren met een afhaalpunt in Terneuzen op vrijdag tussen 17.00 en 18.00u.

De eenmalige buurderij XXL wordt georganiseerd door Buurderij Sint-Jansteen (www.boerenenburen.nl) met ondersteuning vanuit het project Boergondische Buren. Het staat op het programma van de Dutch Food Week. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom voedsel welke het verhaal van grond tot mond vertellen.

 

Onderzoek Rabobank en Voedselbank

Merijn van Kaam, student op Avans Hogeschool is stagiair bij de Rabobank. Voor zijn stage is hij aan het onderzoeken hoe de Rabobank Voedselbanken beter kan ondersteunen. Hij is aan het onderzoeken wat de motivatie van organisaties is om wel of niet aan Voedselbanken te doneren.

Duurzaamheidsverslag CSRD: van moetje naar kans

Maandag 18 maart werd in innovatienetwerk FoodDelta Zeeland gesproken over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Nadat Vincent Wanders, o.a. docent bij Nyenrode op dit gebied, een gedegen inleiding had gehouden vertelde Wendel van Maldegem hoe het Zeeuwse fruitbedrijf Vogelaar Vredehof, strategisch partner van het netwerk, al jaren bezig is met de opbouw van een duurzame keten richting de consument.

Inspirerende en smakelijke bijeenkomst Eiwittransitie

Protein Delta Zeeland - de Eiwittransitie, van boer tot bord (of andersom) was het thema op woensdag 6 maart in het Industrieel Museum Zeeland te Sas van Gent. Een themadag die wij mochten organiseren voor de provincies Zeeland, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Een grensoverstijgende bijeenkomst die mogelijk leidt tot nieuwe samenwerkingen.


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht