Dutch Food Week - Proef Boeren & Buren bij Buurderij XXL - FoodDelta Zeeland

Datum 12 oktober 2022

 

Proef Boeren & Buren bij Buurderij XXL

12 oktober 2022 van 17:00-19:00u | Hoofdstraat 4 in Sint-Jansteen

 

Kom naar de Buurderij van Sint-Jansteen in de Dutch Food Week! Ontmoet op woensdag 12 oktober tientallen enthousiaste producenten met hun lokale producten uit de grensregio van de gemeenten Hulst en Terneuzen evenals het Belgische Waasland. Van groenten, fruit, zuivel, eieren en vlees tot kruiden, ijs, quiche, confituur, bier, likeur, gin enzovoorts. Proef van al het lekkers en maak kans op een streekproductenpakket.

De Buurderij pakt groots uit met een XXL versie. Dit vindt van 17.00u tot 19.00u plaats in de voormalige kerk van Sint-Jansteen. De vaste producenten zijn aanwezig met proevertjes evenals gast-producenten welke alleen met speciale gelegenheden verkopen. De moeite waard om in hun kraampjes te zien en te proeven wat de grensregio aan hoeve- en streekproducten te bieden heeft. Iedereen kan deze keer vrij binnen lopen, ook als geen bestelling is gedaan. En elke bezoeker maakt kans om een mand vol met lokale producten te winnen.

Bij de buurderijen van Boeren & Buren kun je wekelijks op de website bekijken wat de lokale producenten aanbieden en dit online bestellen. De bestelling is vervolgens op een afhaalpunt op te halen. Zo ook elke week op woensdag tussen 17.00 en 18.00u in de voormalige kerk van Sint-Jansteen. In dit gebouw is The Holy Spiritus gevestigd, welke ciders, wijnen en likeuren brouwt. Tevens is het mogelijk om de bestelling op donderdag tussen 9.00 en 18.00u op te halen bij Zoetebredero in Graauw, een winkel met ambachtelijk gemaakte producten van fruit en groenten uit eigen tuin of uit de streek. Levering aan huis is eveneens een optie tot maximaal 5 kilometer rond de Buurderij. Binnenkort opent een nieuwe Buurderij haar deuren met een afhaalpunt in Terneuzen op vrijdag tussen 17.00 en 18.00u.

De eenmalige buurderij XXL wordt georganiseerd door Buurderij Sint-Jansteen (www.boerenenburen.nl) met ondersteuning vanuit het project Boergondische Buren. Het staat op het programma van de Dutch Food Week. Het bruist dan in Nederland van allerlei evenementen rondom voedsel welke het verhaal van grond tot mond vertellen.

 

Join the future of food - Mike Muller

Als jonge professional biedt de foodsector in Zeeland jou eindeloze groeikansen en variatie.

Join the future of food - Manuel Nieuwdorp

Wil jij net als Manuel Nieuwdorp ook werken aan een duurzame voedselproductie in Zeeland? 

Join the future of food - Melissa van der Gucht

Je ziet de producten in de supermarkt staan, maar waar komen de producten eigenlijk vandaan? Melissa van der Gucht neemt ons mee in haar werk als shiftleader bij Coroos. 


Contact

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!

Direct contact

Aanmelden nieuwsbrief

Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht